Индустриалната зона – Русе, в която е натоварен камионът – бомба, гръмнал на Кримския / Керченския мост е с борд, изцяло формиран от Корнелия Нинова от нейни верни кадри

Свързани новини

17.10.2022 09:23

Нинов борд товари камиона – бомба, начело е братът на осъден за отвличане престъпник – ексдепутат от БСП, до него – Таско Ерменков

Видян 3205 пъти | Коментари 2
Гласували 7 рейтинг: 3.8571
много слаба слаба добра много добра страхотна

Свободната зона – Русе, в която е натоварен камионът – бомба, гръмнал на Кримския / Керченския мост е с борд, изцяло формиран от Корнелия Нинова от нейни верни кадри. Той блести с 2 звезди – верният й депутат 2017-21 г. Георги Стоилов и Таско Ерменков. На 15 октомври 2017 г. е арестуван като глава на ОПГ за побоища, изнудване и дори отвличане Илия Стоилов – брат на депутата и официално и документирано спонсорирал кампанията на БСП. Самата


Корнелия Нинова тогава като Раймонда Диен разпъва чадър над него и обвинява прокуратурата в набеждаване.


Доколко е юрист тя можем да съдим по последвалата 7-годишна присъда при строг режим на Стоилов, който бяга в чужбина – уж на лечение, както лъже пред пресата брат му – депутатът, но е заловен от чешките служби на 3 февруари 2021 г.


Когато през 2018 г. е разкрито бягството му, той обвинява вся и всьо за клетата си съдба на невинник, намесва и името на брат си като политически фактор, забравяйки, че попадането му в парламента през 2017 г. е по случайност – заради феномена 10/10, от който се възползва. Само не става ясно защо бяга, щом се чувства невинен.


След като отпадна от парламента, вече ексдепутатът – водопроводчик беше настанен като над 500 верни на Нинова червени калинки на работа за сметка на данъкоплатците - оглави дирекция Инфраструктура, строителен и инвеститорски контрол в Община Русе с нейния кмет от БСП. Но напусна през май 2022 г., за да бъде назначен от Нинова като шеф на борда на Свободна зона – Русе. Едно от най-скандалните назначения от цяла поредица, за която първо 19 минути писа в подопечната на Корнелия като вицепремиер и икономически министър Национална компания индустриални зони, където тя направи серия незаконосъобразни персонални промени.


Още тогава БСП – Русе официално се разграничи от начина, по който са назначени новите членове на Борда на директорите на Свободна зона – Русе. Това заяви областният председател на партията Пламен Рашев, потърсен за коментар от Русе Медиа


Бившият депутат от БСП Георги Стоилов застана начело на Свободна зона-Русе, като в борда са назначени още трима активисти на БСП от София.


Той обясни още, че практиката в БСП е при реализиране и издигане на партийни кадри е да се пита местната организация. В този случай обаче това не е направено, нищо, че Нинова твърди, че не била диктатор, а всичко в партията ставало колективно. Регионалният лидер напомни кой е Георги Стоилов, за когото се смята, че е лансиран лично от лидера на БСП Корнелия Нинова.


Забавно е, че партийната защита на Стоилов, освен Нинова  още от 2017 г. поема друг тогавашен депутат, а през последната година и половина – бивш народен представител Таско Ерменков. Макар в пенсионна възраст, той е пратен от Нинова в борда на същата Свободна зона – Русе.


В утрешния брой ще четете уникално унизителния, но и смешен скандал на Таско като офицер от ДС, дегизиран като дипломат в Западен Берлин в последните години на соца, който опитва, но не успява да приватизира 11-годишния си служебен държавен Голф. Историята прилича на Бай Ганю Соцверсия, но поставя доста сериозни въпроси. От моралната чистота на свитата на Нинова, която напоследък е заела именно такава поза, до експертния потенциал на партията – Ерменков, представян за енерго спец, всъщност никога не е имал общо с този бранш, освен трудоустройването си в него като шеф.


Радостина Тонева


 На снимката: Задържаният и брат му -бордовик на Нинова (долу)



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Редакцията до Anonimen 17.10.2022 16:27

    Товарът е същият, така че няма никакво значение камионът, но просто той гърми на моста, поради което е в заглавието. Важно е да се отбележи кой точно управлява Свободната зона, докато в същото време БСП го играе много ЗА Русия.

  • 001 Anonimen 17.10.2022 11:27

    Натовареният камион е закарал стоката до пристанището. Не този камион е гръмнал моста! Моля за точно боравене с фактите!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец