"Действията на Русия не са действия на правителство, което спазва международните норми и закони. Представителите на режима на Путин нямат място на този форум", заяви Йелън по време на брифинг за пресата преди срещата.

Свързани новини

14.07.2022 15:15

Няма място за Русия на срещата на Г-20 тази седмица: Министърът на финансите на САЩ

Видян 1710 пъти | Коментари 3
Гласували 3 рейтинг: 3.3333
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руските официални лица нямат място на срещите на финансовите министри и централните банкери от Г-20 тази седмица предвид войната на страната срещу Украйна и последиците от нея за световната икономика, заяви в четвъртък в навечерието на срещите в Индонезия финансовият министър на САЩ Джанет Йелън, съобщава Политико.

"Действията на Русия не са действия на правителство, което спазва международните норми и закони. Представителите на режима на Путин нямат място на този форум", заяви Йелън по време на брифинг за пресата преди срещата.

Страните от Г-7 твърдят, че Русия не бива да участва в техните срещи, докато страната нарушава международното право. Въпреки това германският канцлер Олаф Шолц, който в момента председателства Г-7, заяви в края на юни, че "при сегашното положение на нещата" всички лидери на Г-7 ще присъстват на срещата на върха на Г-20 в Индонезия през ноември, дори ако в нея участва руският президент Владимир Путин. На срещата тази седмица министърът на финансите на Русия Антон Силуанов ще присъства чрез видеовръзка.


"Дадох ясно да се разбере, че участието на Русия в тези срещи не може да бъде както обикновено", каза Йелън, когато я попитаха дали може да се откаже от руските представители. "И мога да ви кажа, че със сигурност очаквам да изразя по възможно най-категоричен начин мнението си за руската инвазия, войната срещу Украйна. "

"Очаквам, че много от моите колеги ще направят същото", добави Йелън.

Йелън заяви, че ще използва форума, за да продължи да настоява за ограничаване на цените на руския петрол, което ще ограничи възможностите на Москва да финансира войната си и същевременно ще ограничи глобалната инфлация.


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 15.07.2022 09:16

    "Действията на Русия не са действия на правителство, което спазва международните норми и закони. Представителите на режима на Путин нямат място на този форум", заяви Йелън по време на брифинг за пресата преди срещата. "Действията на САЩ не са действия на правителство, което спазва международните норми и закони. Представителите на режима на Байден нямат място на този форум", заяви Българин

  • 002 Владимир Владимирович Путин 14.07.2022 16:11

    Baшингтoн ce oĸaзва пpeд yгpoзaтa, личнo дa си "зaбиe пocлeдния пиpoн в ĸoвчeгa" нa coбcтвeнaтa cи „xeгeмoния“ в cвeтa, пpилaгaйĸи caнĸции cпpямo Pycия !!! Но за сметка на това скъсява графика за унищожаването си НА ПОЛОВИН ЧАС !!!

  • 001 Работаыте братья 14.07.2022 16:07

    А лайкучките от ООН, къде са, що се спотайват ? Или те вият само, когато им наредят свръхчовеците отвъд голямата локва !! Пропагандираната световна анархия и хаос, в същност е била демокрация и правата на човека, но само за някои само избрали се за богоизбрани психопати !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец