Бъдещето на немското автомобилостроене е изложено на риск поради "токсичните" цени на енергията, предупреди председателят на Асоциацията на автомобилната индустрия Хилдегард Мюлер.

Свързани новини

06.09.2023 08:00

Немската автомобилна индустрия отправи предупреждение за цените на енергията

Видян 7459 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бъдещето на немското автомобилостроене е изложено на риск поради "токсичните" цени на енергията, предупреди председателят на Асоциацията на автомобилната индустрия Хилдегард Мюлер.   

Германия "драстично губи международната си конкурентоспособност" като място за автомобилната индустрия заради рязко покачващите се цени на енергията, заяви Мюлер в интервю за ръководителя на Microsoft Германия Мариане Яник.   

Други страни стават по-привлекателни за важни отрасли като производството на батерии или полупроводници, което е тревожно послание за Германия на фона на и без това неблагоприятната икономическа ситуация в страната, каза тя.

Според Мюлер рязкото покачване на цените на енергията е станало "токсично" за средните доставчици в страната. Те предупреждават, че инвестициите вече няма да постъпват в Германия, а ще се пренасочат към други страни от ЕС или към САЩ.   

Освен от цените на енергията Мюлер се оплака от свръхрегулирането на автомобилната индустрия, забавянето на политическите решения и липсата на правна рамка за бъдещи реформи, по-специално за технологични продукти като изкуствения интелект.


 Последното проучване на Германската търговско-промишлена палата показва, че повече от половината германски компании са загубили доверие в енергийната политика на страната и смятат, че преходът към възобновяеми енергийни източници и отказ от руския газ ще навреди на бизнеса им.   

Проучването показва също, че броят на компаниите, които обмислят да напуснат страната, се увеличава. Почти една трета от промишлените предприятия планират да преместят производството си в чужбина или да намалят местното производство.


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

дева