Въпреки че руските законодатели изрично забраниха пропагандата на ЛГБТ и определиха "международното ЛГБТ движение" като екстремистка организация, на практика това се отнася и за събития, които не са изрично свързани с движението за права.

Свързани новини

08.02.2024 17:30

Москва забранява секс партитата: Организатор

Видян 426 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Група, която организира разкрепостени секс партита, е решила да преустанови своите прояви в Русия, след като властите са я предупредили да не организира спорните събирания.

В продължение на почти осем години групата "Kinky Party" организира в Москва партита на сексуална тематика със строги правила за обличане и редица развлекателни дейности за възрастни.

В правилата на събитията се посочва, че "всичко е възможно", стига да е в съответствие с руското законодателство, и че на гостите е позволено да взаимодействат помежду си по всякакъв начин, стига това да е по взаимно съгласие. Проектът трябваше да отпразнува своята осма годишнина по-късно този месец, но събитието вече е отменено.


В изявление в официалния канал на групата в Telegram организаторите обясняват, че са получили "предупреждение от правителствените агенции, че е невъзможно да провеждаме партитата си в предишния формат", въпреки че всички предишни събития са се провеждали в пълно съответствие със закона.

"Въпреки че нашите събития винаги са били в съответствие със закона и са имали за цел да създадат безопасна и уважителна среда за свободно изразяване, получихме предупреждение, че всякакви събития, свързани със сексуални теми, не са разрешени", пише проектът Kinky Party. Той не уточнява кои правителствени агенции са издали предупреждението.

Организаторите заявиха, че проектът ще продължи да провежда събития в съседна Грузия, като отбелязаха, че не е ясно дали спирането на дейността на групата в Русия е временно или постоянно.

Новината идва в момент, в който руските законодатели се борят с популяризирането на това, което се възприема като "нетрадиционни сексуални отношения", особено с пропагандата, свързана с транссексуалността и педофилията.


Въпреки че руските законодатели изрично забраниха пропагандата на ЛГБТ и определиха "международното ЛГБТ движение" като екстремистка организация, на практика това се отнася и за събития, които не са изрично свързани с движението за права.

В края на декември популярната руска блогърка Анастасия Ивлеева предизвика огромен скандал, след като изтекоха снимки и видеоклипове от частно парти, организирано от нея. На него са присъствали някои от най-големите имена в руския шоубизнес, а дрескодът е бил "почти гол".

След като бяха забелязани на партито, събитията на няколко участници бяха отменени, а един от гостите, който беше облечен само с чорап, беше арестуван и глобен с няколкостотин хиляди рубли. На Ивлеева беше оказан натиск да се извини за провеждането на събитието и обеща да насочи всички приходи от продажбата на билети към благотворителни организации.




 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

телец