Партито, организирано от блогърката Анастасия Ивлеева на 20 и 21 декември в столичния клуб "Мутабор", предизвика критики от страна на служители на православната църква и провоенни активисти, както и от прокремълски депутати

Свързани новини

31.12.2023 08:12

Парти на почти голи знаменитости в московски нощен клуб предизвиква ожесточен отпор

Видян 2535 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Множество руски знаменитости, които се появиха оскъдно облечени на тематично "почти голо" парти в Москва, се сблъскват с ожесточен отпор в момент, когато страната е във война в Украйна, а властите прокарват все по-консервативен дневен ред.

Партито, организирано от блогърката Анастасия Ивлеева на 20 и 21 декември в столичния клуб "Мутабор", предизвика критики от страна на служители на православната църква и провоенни активисти, както и от прокремълски депутати, пише CNN.

Един от участниците, рапърът Вачо (Николай Василев), който се появи с чорап, за да прикрие гениталиите си, беше осъден на 15 дни затвор и глобен с 200 000 рубли (около 2200 долара), след като московски съд постанови, че събитието е имало за цел "пропагандиране на нетрадиционни сексуални отношения".


Василев е признат за виновен за престъпления, включващи "дребно хулиганство".

"Николай Василев (по-известен като рапъра Вачо) е участвал в парти в нощния клуб "Мутабор", нарушил е обществения ред, използвал е вулгарни изрази и е разпространил публикации в каналите на Telegram, насочени към популяризиране на нетрадиционни сексуални отношения в средствата за масова информация в интернет", се казва в решението на съда.

През последните години Кремъл разшири обхвата на редица анти-ЛГБТК закони - консервативна промяна, която се засили след нахлуването в Украйна. Миналия месец Върховният съд на Русия обяви "международното ЛГБТК движение" за екстремистка организация.

Противодействието срещу партията в Москва идва в момент, когато руският президент Владимир Путин все повече се фокусира върху традиционните ценности в противовес на това, което той представя като упадък и неморалност на Запада, докато се стреми към преизбиране през март 2024 г.


 Извинения на фона на гневна реакция


Василев е сред присъстващите на партито, които поднесоха публично извинение.


Първоначално организаторката Ивлиева заяви, че участниците в партито сами са избрали облеклото си, и заяви, че събитието е било възможност да покаже снимки, направени по време на работата ѝ като главен редактор на руското издание на Playboy.


В сряда Ивлеева публикува нов видеоклип с продължителност над 21 минути, в който се извинява със сълзи на очи, искайки прошка и втори шанс или публично осъждане.


Във вторник срещу Ивлеева е подаден иск за обезщетение от 1 млрд. рубли (11 млн. долара) за нанесени морални щети заради организирането на партито.


За една от другите участнички, попзвездата Анна Асти, новогодишното събитие в друг клуб в Москва е било отменено, съобщи заведението на своя уебсайт.


"Скъпи приятели, поради независещи от нас причини изпълнението на Анна Асти е преместено за нова дата, която ще обявим скоро", се казва в съобщението.


Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отказа да коментира в сряда, заявявайки: "По отношение на тази партия моля за милост: нека останем единствените в страната, които не обсъждат тази тема".


Откритата активистка за войната и ръководителка на Лигата за безопасен интернет Екатерина Мизулина благодари в сряда на руската полиция за реакцията и сподели в Telegram скрийншоти на съобщения, за които се твърди, че са от загрижени и възмутени граждани.


"Как да обясня на племенника си, който, участвайки в специална операция, загуби и двата си крака и стана инвалид, за какво се е борил и защо се е оказал инвалид - за бельото на Ивлеева?" - гласи едно от съобщенията, което се отнася до официалния руски евфемизъм за инвазията в Украйна.


"Да се организират такива събития в момент, когато нашите младежи загиват във военните операции и много деца губят бащите си, е цинично", казва Мизулина в собствения си пост. "Нашите бойци на фронтовата линия със сигурност не се борят за това".


Междувременно Виталий Бородин, ръководител на Федералния проект за сигурност и борба с корупцията, изрази възмущението си, като нарече събитието "содомия, мракобесие и ЛГБТ пропаганда" и призова министъра на вътрешните работи да изпрати полиция в нощния клуб "Мутабор".



 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Серсем ал Чаршаф 31.12.2023 10:35

    Като правило, всички участница на такива „мероприятия“, са ГРОЗНИ, С КОМПЛЕКСИ И НАЙ – ВЕЧЕ ОБРАТНИ !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни