Вокалистът на рок групата Schenki (Кученца) Максим Тесли е арестуван на летище Пулково в Санкт Петербург. Той е обвинен в дребно хулиганство, след като се появил на сцената само с чорап, покриващ интимните му части, съобщи информационният канал "Фонтанка".

Свързани новини

13.01.2024 16:51

Руска рокзвезда е обвинена в ЛГБТ пропаганда заради изпълнение с чорап

Видян 12027 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вокалистът на рок групата Schenki Максим Тесли е арестуван на летище Пулково в Санкт Петербург. Той е обвинен в дребно хулиганство, след като се появил на сцената само с чорап, покриващ интимните му части, съобщи информационният канал "Фонтанка".

Съобщава се, че Тесли, чието истинско име е Максим Моисеев, е имал самолетен билет за Екатеринбург по време на ареста. Оттам, според източниците на "Фонтанка", той е планирал да замине за Казахстан.

Арестът е следствие от възмущението от така нареченото "почти голо парти", което беше организирано от популярната руска блогърка и телевизионна водеща Анастасия Ивлеева в елитен клуб в Москва миналия месец. На партито са присъствали някои от най-големите руски знаменитости, сред които победителят в "Евровизия" Дима Билан, петкратният носител на Световните музикални награди "Най-продаван руски изпълнител" Филип Киркоров, както и бившият кандидат за президент Ксения Собчак.

Много от лицата, които са били снимани и филмирани почти без дрехи на партито, впоследствие трябваше да платят административни глоби, да загубят партньорски договори и да отменят концертите си и други корпоративни събития.

Въпреки че Мойсеев няма нищо общо с "почти голото парти", в понеделник той изнесе концерт с групата си в нощния клуб MOD в Санкт Петербург. През по-голямата част от концерта певецът беше напълно облечен. За една от песните обаче Моисеев излезе на сцената само с чорап на гениталиите. В един момент по време на изпълнението чорапът паднал. По-късно това беше споделено в социалните мрежи.


Екатерина Мизулина, ръководител на Лигата за безопасен интернет - организация с нестопанска цел, която насърчава "медийната грамотност" - реагира на видеоклиповете, като призова властите да разследват певеца. Тя нарече Моисеев "имитатор" на руския рапър Вачо, който също беше забелязан да носи само чорап по време на спорното "почти голо" парти.

Първоначално Вачо, чието истинско име е Николай Василиев, беше поставен под административен арест за 15 дни и глобен с 200 000 рубли (2 220 долара), след като сподели снимки от партито, като прокурорите твърдяха, че действията му са представлявали ЛГБТ пропаганда. След като изтърпява наказанието си, той получава още 10 дни административен арест за оказване на съпротива на полицейски служители, а в понеделник получава и призовка за явяване в службата за военна регистрация и набор.

Междувременно ръководителят на Федералния проект за сигурност и борба с корупцията Виталий Бородин нарече изпълнението на Моисеев "ЛГБТ пропаганда" и призова срещу певеца да бъде образувано наказателно дело. Депутатът от Държавната дума Виталий Милонов също призова за разследване на клуба МОД, където е свирила групата на Моисеев, и за откриване на "детско танцово студио" на негово място.


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец