Купувач на гласове от Монтанско получи ефективна присъда

Свързани новини

11.02.2022 09:23

Мъж, купувал гласове за ГЕРБ, влиза за 4 месеца в затвора

Видян 1364 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Купувач на гласове от Монтанско получи ефективна присъда за това, че за периода от месец май 2021 г. до 28 юни 2021 г. е предложил на трима жители на село Якимово, област Монтана имотна облага парична сума от по 50 лева на всеки един, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в полза на политическа партия ГЕРБ.




Районен съд – Лом е одобрил споразумение, постигнато между защитата на подсъдимия Б. В. П. и Районна прокуратура – Монтана, Териториално отделение – Лом, за наказание 4 месеца „Лишаване от свобода“ ефективно за престъпление против политическите права на гражданите – купуване на гласове на изборите за народни представители в 46-то Народно събрание през месец юли 2021 г.




Документите по делото сочат, че за периода от месец май 2021 г. до 28 юни 2021 г. Б. В. П. е предложил на трима жители на село Якимово, област Монтана имотна облага парична сума от по 50 лева на всеки един,с цел да ги склони да упражнят избирателното си право в полза на политическа партия ГЕРБ на предстоящите парламентарни избори за народни представители на 11 юли 2021 г., като деянието е извършено в условията на продължавано престъпление.




Пред съда Б. В. П. – живеещ в село Якимово, на 58 г., с основно образование, осъждан, се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание 4 месеца „Лишаване от свобода“, което следва да изтърпи ефективно при първоначален „общ“ режим. Определението е окончателно и не подлежи на жалба и протест.


 


Тъй като престъплението против политическата права на гражданите е извършено в срока на предишно условно наказание, Районен съд – Лом приведе в изпълнение и наказание на Б. В. П. от 6 месеца „Лишаване от свобода“,отложено с 3 години изпитателен срок, наложено му от съда през 2019 г. за управление на МПС без документи за право на управление,


 


след като преди това е наказван за същото по административен ред. Така общото наказание, което подсъдимият Б. В. П. ще изтърпи, е 10 месеца „Лишаване от свобода“ ефективно при първоначален „общ“ режим.




Определението подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Окръжен съд – Монтана.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей