Въпреки това в документален филм, излъчен неотдавна по френската телевизия, Макрон даде известна представа за своя подход към дипломацията.

Свързани новини

04.07.2022 09:36

Макрон: Целта ми е да "помогна на Украйна да спечели", а "не да се боря срещу Русия, камо ли да я унищожа"

Видян 1490 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Френският президент Еманюел Макрон осъди "англосаксонските" лидери за това, че открито пожелават унищожение на Русия в клипове от скорошен документален филм. Макрон вече беше критикуван от някои от най-ревностните привърженици на Украйна за това, че поддържа контакти с руския президент Владимир Путин.

Макар да осъди войната на Русия в Украйна и да подкрепи санкциите на ЕС срещу Москва, френският президент е разговарял с Путин по телефона няколко пъти от февруари насам. Тези призиви очевидно не са приближили Украйна към мира, но спечелиха на Макрон презрение от страна на поддръжниците на Киев, включително от полския министър-председател Матеуш Моравецки, който упрекна френския си колега, че е разговарял с човек, когото сравни с "Хитлер".

Въпреки това в документален филм, излъчен неотдавна по френската телевизия, Макрон даде известна представа за своя подход към дипломацията.


Заснет във влака на връщане от Киев миналия месец, Макрон обяснява, че разговорът с Путин е необходим, за да се предотврати прерастването на конфликта в Украйна в по-широка война. Описвайки "англосаксонските" лидери, които прокарват посланието, че "трябва да унищожим Русия, да я отслабим завинаги", Макрон заяви, че целта му е вместо това да "помогне на Украйна да спечели", а "не да се бори срещу Русия, камо ли да я унищожи".


Каквито и да са практическите прилики между подхода на Макрон и този на неговите колеги от САЩ и Обединеното кралство, които са предоставили на Киев оръжия и боеприпаси, съществува ясна разлика в реториката между Франция и "англосаксонския" свят.

Докато президентът на САЩ Джо Байдън обвини Русия, че е извършила "геноцид" в Украйна, Макрон предупреди Запада да не използва такива натоварени термини. Също така той отхвърли исканията на Киев да обяви Русия за "спонсор на тероризма"

И докато държавният секретар на САЩ Лойд Остин определи конфликта в Украйна като възможност да се остави Русия "отслабена", а Байдън се изпусна, че желае смяна на режима в Москва, Макрон заяви, че Западът "не трябва да унижава Русия", за да направи възможно един ден да се постигне мирно споразумение.


Във Великобритания министър-председателят Борис Джонсън сравни Путин с "крокодил" и многократно отхвърли идеята за мирни преговори с Москва. Междувременно новоназначеният началник на британските въоръжени сили заяви, че британските военни трябва да се подготвят за възможността "да победят Русия в битка".


За разлика от него Макрон заяви, че европейските лидери трябва "винаги да уважават Русия като страна и руския народ", твърдейки, че "няма да има траен мир, ако Русия не участва в голямата архитектура на мира на нашия континент"

Въпреки това Макрон застана на страната на своите колеги лидери от Г-7, съгласявайки се да подкрепи военните сили на Киев "толкова дълго, колкото е необходимо", и след като отхвърли слуховете, че е предложил на Украйна да размени земя за мир с Русия, сега Макрон настоява, че "Украйна ще реши кога ще бъдат изпълнени условията за изграждане на мир" - безсрочна позиция, която отразява позицията на САЩ, Обединеното кралство и други държави от НАТО.


Путин обвини европейските лидери, че жертват собствените си икономики, за да подкрепят военните действия в Украйна, като заяви, че те извършват икономическо "самоубийство" под "натиска на своя американски господар" Руският външен министър Сергей Лавров неотдавна заяви, че докато Макрон "все още говори за стратегическата независимост на ЕС", той е "сигурен, че няма да им бъде позволено да я получат".


 


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 От свинята лебед не става 04.07.2022 13:37

    Тоя бабоеб, съвсем е ИЗФИРЯСЪЛ !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни