Във вторник Байдън изглежда подкрепи твърденията на Киев, че целта на руското нападение е била да се унищожи украинският народ

Свързани новини

13.04.2022 17:54

Макрон отказа да се присъедини към Байдън, който определи действията на Путин в Украйна като "геноцид"

Видян 22799 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Френският президент Еманюел Макрон отказа да се присъедини към американския си колега Джо Байдън, който определи действията на руските военни в Украйна като "геноцид". В интервю за телевизия France 2 в сряда той заяви, че словесните нападки няма да помогнат за укрепване на мира в Украйна.




Във вторник Байдън изглежда подкрепи твърденията на Киев, че целта на руското нападение е била да се унищожи украинският народ.




Френският президент Еманюел Макрон отказа да се присъедини към американския си колега Джо Байдън, който определи действията на руските военни в Украйна като "геноцид" В интервю за телевизия France 2 в сряда той заяви, че словесните нападки няма да помогнат за укрепване на мира в Украйна.


 


Във вторник Байдън изглежда подкрепи твърденията на Киев, че целта на руското нападение е била да се унищожи украинският народ.

"Семейният ви бюджет, възможността да заредите резервоара си, нищо от това не трябва да зависи от това дали един диктатор обявява война и извършва геноцид на половин свят от вас", каза той в реч в Айова, визирайки руския президент Владимир Путин. Преди това Байдън нарече руския лидер "военен престъпник" и заяви, че той "не може да остане на власт".




На въпрос за тази характеристика по време на интервюто Макрон заяви, че "ще бъде внимателен с подобни термини" и каза, че народите на Украйна и Русия са "братя".




Украинските власти категорично отхвърлят това мнение. Миналия месец Институтът за национална памет на Украйна дори направи инфографики, в които обяснява, че украинците са чистокръвни славяни за разлика от руснаците, които са се смесили с угро-фински племена.


 


В интервюто френският лидер заяви, че продължаващото насилие в Украйна е "лудост" и че според него "руската армия е извършила военни престъпления" и че виновните трябва да бъдат подведени под отговорност.




Основната му цел обаче е осигуряването на мир в Украйна, каза Макрон. "Не съм сигурен, че изострянето на реториката е в полза на тази кауза", добави той, визирайки забележката на Байдън.




По-рано този месец Киев обвини Русия в геноцид, след като представи доказателства, според които руските войски умишлено са убивали цивилни в град Буча, северозападно от Киев. След като бе постигнат напредък в мирните преговори, Москва изтегли силите си от украинската столица.


 


 Снимка: Архив


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева

Днес ще имате повече служебни задължения от обикновено

Днес ще имате повече служебни задължения от