Свързани новини

26.03.2021 09:24

Локдауните няма да спрат, докато спец не удари по масата: Проф. Велизарова

Видян 7455 пъти | Коментари 4
Гласували 3 рейтинг: 4.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

„С това отваряне и затваряне само удължаваме пандемията” , заяви в ефира на 7/8 TV проф. Светлана Велизарова, шеф на клиника по белодробни болести. „Съмнявам се, че всичко това ще престане през тази година”, посочи тя с оглед решенията, които взимат здравните власти.
 "Нищо не трябваше да затваряме, освен възрастните хора
. С всеки локдаун помагаме на здравната система, но разтегляме пандемията във времето”, отбеляза проф. Велизарова. Тя е категорична, че причината за това се корени в липсата на експертен подход и мълчаливото съгласие на медиците.  Професорът  отбеляза, че принципът при инфекциозните заболявания винаги е бил един и същ – карантинираш болния и всички негови контактни.
„Не знам защо ни е нужно да карантинираме абсолютно всички хора. Това е някаква масова, световна нова "епидемиология". Тя не е решение на водещи специалисти в тази наука. Това са политически решения, за които нямам обяснение“, поясни специалистът. „Те от самото начало не са медицински, защото няма кой да тропне по масата. Няма колега от ръководния състав, който да се изправи и да каже, че това не трябва да се прави и той няма да го направи”, категорична е Велизарова.
„Ние трябваше да използваме времето, когато активността на коронавируса беше много по-малка, тоест лятото, за да се подготвим във всяко едно отношение – и психически, и информационно", посочи медикът.
„Когато започна вълната от началото на февруари беше ясно, че заболеваемостта плавно ще се


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 27.03.2021 15:46

    Изминаха девет мъчителни, тъжни дни без Евгения Райчева Неделчева – Жени. Отиде си толкова млада, едва на 37 години! А обичаше живота! Беше добра, отзивчива, любяща и винаги усмихната. Евгения Неделчева почина на едва 37 години след ваксинация с Pfizer От всяка ситуация извличаше позитивното. Нямаше придружаващи заболявания. Беше здрава! Силна имунна система. Работеше като детски учител в ДГ „А.С. Пушкин“ гр.Варна. Обичаше децата и бе всеотдайна. На 5 февруари в гр. Варна й е поставена ваксина на Пфайзер, без изследвания и преглед. Още същата нощ вдига висока температура. На 10 февруари вече има задух, трудно диша. Изписано й е антибиотично лечение. Не й е направен PSR тест, нито рентгенова снимка. Кръвните й изследвания били добри. На 12 февруари вечерта се върна в Силистра. На 13 февруари постъпи в болница. Направеният й PSR показа че е с Covid-19. Състоянието й вече беше усложнено. Преместиха я в Интензивен сектор. Медицинският персонал почти месец се бори за живота й. Но…тя не издържа.. и си отиде…!

  • 003 Anonimen 26.03.2021 14:23

    Това на кого го казва професорът?На нас,затворените ли?

  • 002 Anonimen 26.03.2021 14:12

    Имаше не един и двама специалисти,но им затвориха усата.Защото проблема е на глобално ниво и правителствата са длъжни да изпълняват.Пезидента на Танзания имаше кураж,но му видяха сметката.

  • 001 Anonimen 26.03.2021 09:56

    Намесата на всевъзможни "капацитети"- политически лица , в т.ч. управляващи само удължава заболяването. Права е проф.Велизарова

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -