Свързани новини

25.03.2021 17:43

РЗИ не знае как ще гласуват карантинираните

Видян 4816 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Само 9 дни преди парламентарните избори у нас няма яснота за провеждането им условията на коронавирусна епидемия.  Оказва се, че РЗИ още няма отговор как лицата, поставени под карантина ще упражнят правото си на вот, сигнализираха 19' потърпевши опитали да разберат от извора.
 За 25 март има 62 392 активни случая, т.е. карантинирани у нас, сочат данните от Единния информационен портал, който е официален източник на информация относно мерките за борба с разпространението на Covid-19 в България.
Към тях трябва да се добави незнайният брой контактни на тези лица. Целокупно може става въпрос за над 100 хил. души в цялата страна. А това е около и над 4% или точно колкото е границата за влизане в НС, според очакваната активност.
От сряда могат да се подават заявления в общинските администрации за гласуване от лица, поставени под карантина. Това се отнася за всички, които искат да се включат във вота на 4 април, но нямат физическа възможност за това. За тях е предвидена подвижна избирателна кутия. Как реално ще стават нещата обаче не е ясно, признават служителите. От РЗИ уточняват, че в това число се предвиждат и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

скорпион