Свързани новини

23.03.2021 11:12

К19 спад преди затварянето, както и предишния път: Първан Симеонов

Видян 6080 пъти | Коментари 5
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Без ръст на заразените с коронавирус у нас и то точно при старта на новия локдаун, сочи седмичната статистика за страната ни.


Това е първото от поне два месеца насам вторнично утро, в което не е отчетено покачване на бройки и процент случаи на ковид спрямо предходната седмица”, написа политологът Първан Симеонов. Той припомни, че в нощите срещу вторник иначе са пиковите показатели. Това се получава, тъй като през уикенда се събират по-малко данни, така че в понеделник винаги се отчитат " забавените" и се дава най-висока бройка.



 „Забавянето на ръста е все още хипотеза. Подчертавам: хипотеза. Но ако е вярно, е важно да се отбележи, че и този път ще е преди въвеждането на мерките. И през есента беше така - тогава случаите отминаха най-високата си точка около две седмици, преди началото на строгите мерки”, отбеляза Симеонов.


„Пиша го, за да фиксираме момента. За да не почнат после възторжено пак да обясняват: мерките работят, нека да ги продължим. Мерките, разбира се, ще помогнат. И ги спазвайте! Но вече е видно, че този вирус май следва собствената си логика, без значение от нашите намеси. Да, възможно е ограничаването на присъственото обучение да е оказало влияние сега. Но периодът е твърде кратък, а и кой знае колко присъствено обучение през пролетта нямаше", заключи той.


Припомняме, че 19 минути първи писахме за фактическите 10% спад на заразените с К19 точно преди предпоследния локдаун от края на м.г.. Тогава имахме и рекорд по оздравели - 11 521 за седмица.


Сега, на фона на отчетения спад, здравните власти авансово прогнозират, че предвиденото затваряне от 10 дни може да не се окаже достатъчно, а РЗИ дори предрече колапс за болниците при едва 16% заетост на леглата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 КОСТОВ 24.03.2021 12:07

    ДЖЕНДЪРЧЕТА, ЩО КАТО СЕ РАЗБОЛЕЕТЕ ЗАПОЧВАТЕ ДА ПЕЕТЕ ДРУГА ПЕСЕН И ТИЧАТЕ ПРИ МУТАФЧИЙСКИ,А НЕ ПРИ МАНГЪРОВ !!!

  • 004 Anonimen 23.03.2021 21:10

    Това,което намеква П.Симеонов е, че локдауните са по нареждане от друго място и нямат връска с реалния брой болни.

  • 003 Anonimen 23.03.2021 18:23

    Пламен Пасков #НароднаМедия #АнтиСМРАД #ЗдравРазум Ваксинози и без/отговорности https://www.youtube.com/watch?v=FUJ-NbC0NPY #НароднаМедия #АнтиСМРАД #ЗдравРазум Странни документи на НЗОК, Астра Зенека, Пфайзер, Алберт Бурла, колегата https://www.youtube.com/watch?v=LJR1B5VpOVs Проф. Иван Чалъков с призив към властта и медиите: "Спрете да плашите хората!" https://www.youtube.com/watch?v=AnuUMlnz-_M

  • 002 Anonimen 23.03.2021 14:46

    Аз се възхищавам на упоритостта на този умен човек,който със сигурност знае,че глупаците няма да го разберат.Поне имаме някаква опора,когато се съпротивляваме на опитите да ни превърнат в безмозъчно,затворено стадо,което се задоволява само с храна и тъпи шоу програми.

  • 001 Anonimen 23.03.2021 11:43

    Ама защо Първан се чуди как управляващата сган говори глупости. То тиквата от Банкя преди два дни откри завод за ваксини, "сложи ни на картата на Европа", гоУем го извади, но спаружен и мек. Защото се оказа, че цехчето било за ветеринарни ваксини.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден