Исканата сума е 97 877,18 лв. заради решение за установяване на конфликт на интереси, потвърдено по съдебен ред.

Свързани новини

28.06.2022 17:15

КПКОНПИ дава на НАП бившия кмет на Благоевград

Видян 3517 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


КПКОНПИ изпрати уведомление до Националната агенция по приходите (НАП) за образуване на производство по принудително събиране на вземания от бившия кмет на Благоевград Атанас Камбитов. Исканата сума е 97 877,18 лв. заради решение за установяване на конфликт на интереси, потвърдено по съдебен ред.


 


Производството пред КПКОНПИ срещу него е започнало по сигнал от орган на съдебната власт за това, че два имота – частна общинска собственост, са продадени на дружество Старт 2015 ЕООД с управител и едноличен собственик на капитала счетоводителката на Камбитов с инициали Р.Ш.



В периода 25 септември – 3 октомври 2017 г., за 10 дни, като едноличен собственик на капитала и управител е вписан Камбитов. Той е провел извънредно Общо събрание на Старт 2015 ЕООД и е разпределил дивидент на самия себе си в размер на 79 800 лв. от натрупаната и неразпределена печалба за 2015 - 2016 г. Сумата му е изплатена от Р.Ш., в качеството ѝ на счетоводител на дружеството, по банков път. В същия ден, в който е взето решението за изплащане на дивидента, Камбитов продава дяловете си.



На 17 септември 2020 г. в Търговския регистър е вписана промяна на едноличния собственик на Старт 2015 ЕООД, като новият е Старт Груп 2020 ООД със съдружници Атанас Камбитов и дъщеря му. По този начин двата закупени през 2016 и 2017 г. имота, преминават в собственост на дружество, в което съдружник е бившият кмет, участвал в продажбата им.


 


Като кмет той е издал заповеди и е утвърдил протокол за продажбата на единия общински имот, сключил е договор за продажба на другия общински имот, като и двете действия са извършени в частен интерес на свързано с него лице.
Върховните магистрати са приели, че решението на КПКОНПИ е в съответствие с материалния закон и са го оставили в сила, като са отхвърлени жалбите, подадени от Камбитов.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.