Свързани новини

25.11.2020 11:52

Бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов може да плати 100 хил. лв. за конфликт на интереси

Видян 1736 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Антикорупционната комисия КПКОНПИ наложи глоба от 10 хил. лв. и конфискация на 87 627 лв. на отцепилия се от ГЕРБ бивш кмет на Благоевград Атанас Камбитов, който неотдавна влезе в новата партия на Цветан Цветанов.
КПКОНПИ приема, че като кмет Камбитов е нарушил закона със сделка с общински имот. Проверката срещу него е започнала през 2019 г. след сигнали от орган на съдебната власт, разказва комисията. През януари КПКОНПИ се произнесе, че конфликт на интереси няма.
Проверка по втори сигнал обаче установила конфликт на интереси с продажбата на два имота – частна общинска собственост, на Старт-2015 ЕООД. Дружеството е регистрирано през 2014 г., като преди да стане негов управител, Р. Ш. закупила от Камбитов имот в Свети Влас.
В периода 25 септември - 3 октомври 2017 г. като едноличен собственик на капитала и управител е вписан Атанас Камбитов. Той провежда извънредно Общо събрание на фирмата и разпределя дивидент на самия себе си в размер на 79 800 лв., формиран от натрупаната и неразпределена печалба за 2015 – 2016 г. Сумата му е изплатена от Р.Ш., която е счетоводител на същото дружество. В същия ден, в който е взето решението за изплащане на дивидента, Камбитов продава дяловете си на И.Б., като промените се вписват в Търговския регистър, а след това – на 20 октомври 2017 г., за управител отново е избрана и вписана Р.Ш.
На 17 септември тази година е вписана промяна на едноличния собственик на Старт 2015"ЕООД. Новият собственик е Старт Груп 2020 ООД, в което съдружници са Камбитов и дъщеря му. Така двата закупени имота – частна общинска собственост през 2016 г. и 2017 г., преминават в собственост на дружество, в което съдружник е бившият кмет, участвал в продажбата им.
Камбитов е издал заповеди и е утвърдил протокол за продажбата на единия общински имот, сключил е договор за продажба на другия, като и двете действия са извършени в частен интерес на свързано с него лице. За това му е наложена глоба от 10 000 лв. Освен това се конфискува получената материална облага в размер на 87 627 лв.
Камбитов може да обжалва решението на КПКОНПИ в съда.

 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на