Последният китайски индекс на мениджърите по поръчките (PMI), който е показател за бизнес активността в производството и услугите, също се повиши, което свидетелства за растеж.

Свързани новини

11.02.2023 07:32

Китайската икономика ще нарасне с 5% през тази година: Fitch Ratings

Видян 5010 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Китайската икономика ще се представи по-добре от очакваното и се очаква да нарасне с 5% през тази година, съобщава Fitch Ratings в ревизирана прогноза.

Прогнозата за растежа на втората по големина икономика в света беше повишена спрямо очакванията за 4,1 % през декември поради "доказателства, че потреблението и активността се възстановяват по-бързо от първоначално очакваното", тъй като Пекин отмени строгите си ограничения срещу Covid-19.


Това се случва след по-слабите от очакваното резултати през миналата година, когато БВП на страната нарасна с 3%, възпрепятстван от тежките запори. Рейтинговата агенция очаква икономическата активност да бъде силна през първата половина на годината благодарение на "бързото възстановяване" след пандемията.

"Смятаме, че стабилизирането на възстановяването ще остане основен фокус в краткосрочен план, но не очакваме агресивно облекчаване на макрополитиката", пишат икономистите в съобщение.

Последният китайски индекс на мениджърите по поръчките (PMI), който е показател за бизнес активността в производството и услугите, също се повиши, което свидетелства за растеж.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец