Според прогнозите на NIESR всяко четвърто домакинство във Великобритания - до седем милиона семейства - няма да може да изплаща напълно сметките си за храна и енергия през 2023-24 г. - в сравнение с едно от петте през предходната година.

Свързани новини

11.02.2023 07:22

Обединеното кралство едва е избегнало навлизането в рецесия през 2022 г. , но остава в затруднено положение

Видян 2238 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според новите данни на Службата за национална статистика (ONS), публикувани днес, Обединеното кралство едва е избегнало навлизането в рецесия през 2022 г. , но остава в затруднено положение, съобщава Политико.


Рецесия е налице, когато икономиката се свива в продължение на две последователни тримесечия. Но според първата тримесечна оценка на ONS британската икономика не е нараснала или се е свила през последните три месеца на 2022 г., след като се е свила с 0,2% от юли до септември.

Британското правителство бързо реагира на новината, като в изявлението си от петък канцлерът на хазната Джереми Хънт заяви, че данните показват, че икономиката на Обединеното кралство е "по-устойчива, отколкото мнозина се опасяваха".


Въпреки това, независимо от данните, 2023 г. за мнозина ще се усеща като рецесия, предупреди Националният институт за икономически и социални изследвания (NIESR), тъй като британското население изпитва последиците от най-тежката криза на жизнените разходи, която страната някога е преживявала, на фона на рязко покачващата се инфлация, разходите по заеми и сметките за енергия.

"Фокусът върху икономическата криза, с която се сблъсква по-голямата част от британското население, а не върху техническите подробности, предлага по-проницателна перспектива", казва икономистът от NIESR Паула Бежарано Карбо пред POLITICO's London Playbook.


Според прогнозите на NIESR всяко четвърто домакинство във Великобритания - до седем милиона семейства - няма да може да изплаща напълно сметките си за храна и енергия през 2023-24 г. - в сравнение с едно от петте през предходната година.
 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв