Свързани новини

26.10.2021 17:22

К19-конспиративните теории и защо хората им вярват, разгадани по алгоритъм от изкуствен интелект

Видян 4554 пъти | Коментари 6
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Учените успяха с използване на изкуствен интелект да хванат модела, по който се създават и карат някои хора да им вярват конспиративните теории и фалшивите новини на здравна тема и по-специално за коронавирус 19, пише Гардиън. Авторитетният британски всекидневник добавя, че за основа се използва датският вещерски фолклор, както са установили изследователите от престижните университети UCLA и Berkeley. Те са анализирали многохилядни постове в социалните медии с инструмент, основан на изкуствен интелект – съвършено точен и безпристрастен. Той е уловил липсващите за човешкия мозък връзки парче по парче чрез фрагменти от хиляди постове.
Специална мишена на изследването е и причината именно Бил Гейтс да бъде определен за ролята на основния злодей в конспирациите и фейковете, както и каква е невидимата за нормалния разсъдък връзка между вируса, бизнесмена и
5G.
“Гейтс е големият злодей в тези нововремски приказки, разпространявани чрез соцмрежите, тъй като е във всеки дом, посредством нашите компютри и това прави по някакъв начин по-убедителна връзката му с глобалната вирусна пандемия и ваксините, които „ни блъска”, обяснява професорът – фолклорист Тимоти Тангерлини.  
Фолклорът не е само модел за изкуствения интелект, изчислил връзката на принципа на народните истории от 16-17-и век.
Защо Гейтс, а не Безос е виновникът за всичко?
Това е една от основните теми, изследвани от учените и машините. „Защото е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Anonimen 27.10.2021 16:08

    Факт:Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс,бяха изгонени от Индия именно заради други ваксини преди няколко години,защото масово умитаха децата им и това беше доказано.Моля проверете.ФАКТ: На световен форум не някой друг а именно БИЛ ГЕЙТС,каза в прав текст:-че чрез съвременни ваксини и медицински методи-правилно приложени можем да намалим населението на света 10-15 %.Факт:Бил Гейтс в свое интервю,какзва на света-че ако някой си мисли,че може да се противопостави на тази ваксинация,много се объркал.ЧЕТЕТЕ ТАМ КЪДЕТО ТРЯБВА,ЧЕТЕТЕ.

  • 005 Anonimen 27.10.2021 15:17

    Въпросното изследване може също да е поръчано от Бил Гейтс,нали?Прекалено е елементарно,за да се приеме за чиста монета всичко това,И нима във фолклора на други народи няма поне по един злодей.А що се отнася до Безос-той си свърши работата на Земята и сега се е заел да замърсява околоземното пространство.Жалкото човечество ще се мъчи да намалява въглеродните емисии,а ракетите на Безос ще изхвърлят невъобразимо количество изгорели газове над Земята.Е,строи си и супер яхти човекът,наистина много симпатичен изглежда и според написаното е напълно нормално да е извън конспиративните теории.А историята за вируса и ваксините просто е зловещ вариант на онзи хубав филм,в който едно малко момче чупеше стъклата на домовете,а след него изненадващо бързо се появяваше героят на Чарли Чаплин с много стъкла на гърба.

  • 004 Anonimen 26.10.2021 23:29

    А на вас кой ви пречи да публикувате честно вярната информация? Има вече достатъчно официални данни колко "ваксинирани" са пострадали.

  • 003 Anonimen 26.10.2021 20:07

    002 В това се състои разликата между китайците и сашките. Сашките разработват технологии за усъвършенстване, уж, на човека, китайците - за облекчаване на човешкия труд. Изкуственият интелект може да притежава огромна памет и да рекомбинира информацията, но не може да бъде креативен. От друга страна, заместването на тежкия, неквалифициран или ниско производителен труд ще остави много хора без работа.

  • 002 Anonimen 26.10.2021 17:53

    Изкуственият интелект ще бъде съвършенния дебил - така завърши едно предаване на Александър Дугин за видовете олигофрения!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци