Оказван ми е натиск, но не се поддадох, сече шефът на МВР

Свързани новини

20.11.2023 16:59

К.Петков ми се молеше 2 дни да стана министър: К. Стоянов

Видян 5600 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Оказван ми е натиск, но не се поддадох, сече шефът на МВР

"До този момент оставката не ми е поискана от премиера Николай Денков, поискана ми е от Кирил Петков”, заяви пред Nova вътрешният министър Калин Стоянов. Напомняме, че след безредиците в София ППДБ поискаха той да бъде уволнен.


“Интересното е, че оставката ми е поискана от човека, който в продължение на 2 дни ми се молеше аз да стана министър на вътрешните работи", коментира сега Стоянов. От думите му стана ясно, че тогава е водил разговори единствено с Петков и многократно е отказвал и се двоумял дали изобщо да приеме предложението му. Петър Петров, един от зам.-шефовете на ДАНС, е бил този, който е свързал Стоянов със съпредседателя на ППДБ.


"След като приех предложението му, заявих, че единственото, което желая, е никой да не се намесва в дейността на МВР и да определя начина на работата", подчерта министърът.


"Впоследствие, след като се направиха няколко опити за вмешателство в дейността на МВР, ето го в момента резултатът – искането на моята оставка", посочи Стоянов.


Напомняме, че шефът на ПГ на ДПС Делян Пеевски заяви, че от Движението имат сведения, че министърът е бил притискан от ППДБ на изборите, за да работи в тяхна полза. Той не го направил и това е причината те да искат оставката му в момента. За същото намекнаха и от ГЕРБ. „Боя се, че между ПП и вътрешния министър има някаква интрига. Журналисти го питаха дали е подлаган на натиск и той не отрече”,  коментира пред БНТ зам.-шефът на ГЕРБ Томислав Дончев. "Ако Петков иска оставката му - да каже на Денков, който е премиер, излъчен от тяхната партия, да стартира процедура и да я внесе в НС", категоричен бе той. Това обаче не стана. Денков отказа да поиска главата на Стоянов преди да го обсъди с Мария Габриел. Той обяви, че ще уволни само зам.-министъра Стоян Темелакиев.


Както писахме по-рано, премиерът  отново обърка реда, тъй като отговорността за действията на служителите и за всичко, което се случва по линия на работата, е на т.нар. професионално ръководство на МВР, което се оглавява от главния секретар. Министърът и неговите заместници са политически фигури и ръководят административните процеси. Случайно или не, но никой не гледа в правилната посока. Може би, защото "нашето МВР прави избори" - репликата на Асен Василев от прословутия запис от заседание на ПП.


Темата коментира и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. “Как беше сложен зам.-министърът на МВР? Момчето е добро, но се издигна, защото е бодигард на Петков. Казах на Денков, че някой трябва да понесе отговорност, а той уволни Темелакиев. Ако има оставка на вътрешния министър, трябва да си отиде и Денков. Министърът е политическо лице. На него трябва да му държим сметка не за подготовката на полицаите, а за Шенген, за охраната на границата. Няма да подкрепим това искане”, заяви той.


"Цялата разправия е, че МВР е последното място, където министърът иска да си гледа работата, а не да изпълнява поръчки. Няма да угаждаме на Петков, че иска оставка на Стоянов, да си сложи и другия бодигард ли? Няма да подкрепим той да подаде оставка", категоричен бе Борисов.


Самият Стоянов обяви, че Петков наистина е бил притискан в посока на това да се работи с конкретни хора. "Но аз устисках и не се поддадох на този натиск", каза вътрешният министър. “Тези хора са от системата на МВР”, добави той без да назове имена.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

риби