"Имам критики към министъра на вътрешните работи. Той подцени ситуацията. Даже сутринта ми каза, че нищо особено не се е случило", допълни премиера и уточни, че за исканата оставка на Стоянов ще изчака и ще се консултира с въцепремиера Мария Габриел, която не е в България.

Свързани новини

17.11.2023 10:55

Уволних зам.-министър Темелакиев заради полицейското насилие: Денков

Видян 2367 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Вместо футболен празник, вчера гледахме враждуващи футболни агитки. Причината за всичко това е дългогодишното управление на БФС". Това каза на извънреден брифинг министър-председателят акад. Николай Денков.

"Искам да благодаря на всички мирни протестиращи и на всички полицаи, които си свършиха съвестно работата вчера. Имаше обаче и грозни сцени от страна на МВР", допълни той.

Ето защо уволних зам.-министъра на МВР Темелакиев, който отговаря за оперативната дейност на МВР. Разговорът за Калин Стоянов предстои, подчерта премиерът.


Той посочи, че ще обсъди искането за оставката на вътрешния министър първо с вицепремиера Мария Габриел, която в момента е в чужбина.


Денков съобщи, че няма забележки към спортния министър Димитър Илиев, чиято оставка също бе поискана от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.


"Към Стоянов виждам неадекватна оценка на обстановката. Той ме уверяваше, че не очаква провокации", уточни Денков. 


На въпроса дали знае къде е бил Стоянов по време на сблъсъците той отговори: „Бил е на някаква кинопрожекция, което е смущаващо“.


Пуснах писма до ФИФА и УЕФА и ще очаквам и тяхната оценка.

"Имам критики към министъра на вътрешните работи. Той подцени ситуацията. Даже сутринта ми каза, че нищо особено не се е случило", допълни премиера и уточни, че за исканата оставка на Стоянов ще изчака и ще се консултира с вицепремиера Мария Габриел, която не е в България.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.