Свързани новини

11.05.2021 11:15

Израел бомбардира 130 цели в Газа като отмъщение за 200 ракети на Хамас

Видян 1546 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Израелските военни проведоха десетки смъртоносни удари в Газа, след като Хамас изстреля ракети, обвинявайки самите израелски власти в насилствено потискане на палестинските поклонници в голяма нощ на Рамадан, предаде RT.

Израелските отбранителни сили (ИД) споделиха кадри от някои от въздушните удари рано във вторник сутринта, твърдейки, че са уцелили през нощта 130 цели на Хамас и Ислямски джихад в Газа, включително 15 бойци, „разузнавателно съоръжение на Хамас“, както и няколко ракетни установки, военни постове, подземни „тунели за нападение“ и площадка за производство на оръжия.


Докато военните заявиха, че са взели предпазни мерки, за да избегнат вреди на цивилни по време на въздушните нападения, Министерството на здравеопазването в Газа съобщи за 20 смъртни случая при бомбардировките късно в понеделник вечерта, сред които девет деца, освен 95 ранени.


 ВИЖ ВИДЕО ТУК!


IDF, Израелските отбранителни сили, заявиха че самолетните полети са отговор на над 200 ракети, изстреляни от Газа в понеделник вечерта и във вторник сутринта, отбелязвайки, че при един удар, включващ противотанкова ракета, израелски гражданин е бил „леко ранен“ и се нуждае от медицинско лечение. Съобщава се, че бойната група "Ислямски джихад" е поела отговорност за ракетата-танк, докато Хамас претендира за няколко ракетни удара. Ракета е ударила и жилищна сграда в Ашкелон, ранявайки шест цивилни, според ИД.


Пикът на насилието идва на фона на дни на вълнения заради планираното изселване на палестински жители от квартал Шейх Джара в Източен Йерусалим, което предизвиква поредица от протести около града. Демонстрациите многократно бяха разпръсквани от израелските сили за сигурност, като видяха стотици ранени в резултат на сблъсъците през уикенда.


 Според Червения полумесец в понеделник над 330 палестинци са били ранени, след като полицията е предприела репресии върху голяма тълпа поклонници, събрани в джамията Ал-Акса, третото най-свято място в исляма, където силите за сигурност са били видени с използване на ударни гранати и сълзотворен газ да разпръсне групата. В близост до джамията също е запален пожар, въпреки че самата конструкция не е повредена.


 


 ©  Reuters / Amir Cohen


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

водолей