Свързани новини

29.01.2020 16:42

Eрдоган обвини Тръмп, че легитимира израелската окупация в Палестина

Видян 1571 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Смятаният за най-силен коз на демократите по процеса за импийчмънт на президента на САЩ – бившия съветник по националната сигурност Болтън, вече беше бит през ръцете от неочаквана посока. Турският държавен глава Ердоган, за когото според конселиерето Тръмп бил работел и му правел неуместни подаръци, направи на пух и прах щедро рекламирана като сделка на века мирна инициатива за Близкия Изток. Реджеп Таийп Ердоган заяви: „Това е план за игнориране на палестинските права и легитимиране на израелската окупация“. Той не приема предложенията на Тръмп, който смути света още преди месеци като призна, в нарушение на документите на ООН, Йерусалим само за столица на Израел. Сега американският лидер смята, че в едната част на града трябвало да бъде и столицата на Палестина, което и в момента си е така.


  Напомняме, че при всички старания на Тръмп, пиар ходът му започна с фиаско, тъй като в момента на обявяването на плана в присъствието на премиера Нетаняху, на еврейския гост в Белия дом най-накрая бяха повдигнати очакваните от месеци обвинения в корупция и злоупотреба с власт. Така за спасяване на събитието изобщо не помогна, че Тръмп се беше погрижил да покани на подписването на своя проект и големия опонент на Биби – ген. Ганц, който е на път да го бие на трети предсрочни избори, които ще се организират скоро в държавата Израел. Според Ердоган: „Планът е кражба на палестински земи“. Още през септември на сесията на Общото събрание на ООН в Ню Йорк Тайпи, както го нарича премиерът Борисов, се измайтапи от трибуната с Биби, както Борисов пък нарича еврейския си колега, като размаха карти, за да илюстрира несправедливостта на проектите за прекрояване на спорните земи.



Каузата на палестинците супер пасва на стремежа на Ердоган да се утвърди като естествен лидер на ислямския свят, заради което той беше на обиколка в 3 африкански държави. Изказването му бе акламирано от тях предизвика бурни митинги, след което даде гръмовното си изявление. Напомняме, че палестинските власти също отхвърлят плана на Тръмп, който бе определен просто като „заговор“ от президента Абас. „Нашите права не са за продан“, заяви той на предложените финансови компенсации, наречени от Биби „шанса на века“.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и