Свързани новини

26.03.2019 17:00

И секретарката на ЦЦ и ББ с имот от Артекс

Видян 14321 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


     Секретарката на Цветан Цветанов, която след неговия преминава и през кабинета на Бойко Борисов, където даже се води „съветник”, също е сред ощастливените с имот от Артекс. Нейният не е в елитния Изток като на министрите и депутатите, а в по-скромния Младост 1. Напомняме, че по данни на отстранения кмет на района, там елитната фирма продавала при цени 2000 евро на квадрат, не на 627 – 670 евро, както на Цецо и Цецка в много по-престижния дипломатически квартал
. Странно е, че при вписването на сделката гаражът коректно е записан с площ 29,8 кв.м, докато апартаментът на 6-ия етаж под №33 – със сигурност е грешка – като 14,52 кв.м, както личи от документите, разкрити първо от БСТВ.



Последно Десислава Замфирова се прочу като свидетел по делото на Бойко Борисов срещу Корнелия Нинова и на Корнелия Нинова срещу Бойко Борисов за взаимни обиди, по което тя беше свидетел на премиера на 21 май 2018 г. Секретарката защити позициите на Борисов като свидетел и по делото му срещу неговия сегашен коалиционен партньор Волен Сидеров на 4 юли 2016 г. Последното й споменаване в административна роля пък беше на 17 май 2017 г., когато тя беше освободена като управител на общинското дружество Пазари Север – тя съвместяваше тази високо отговорна и високодоходна работа с дейността си в кабинетите на Цветанов и Борисов. Апропо, при тяхното управление в Столичната община през 2008 г. тя става секретарка на многоапартаментника ЦЦ и така започва бляскавата й кариера.



Нейният връх е битието й като бордовик в тричленния управителен съвет на държавното предприятие Ръководство въздушно движение – без да е пилот, диспечер или с каквато и да било квалификация по специалността. Понеже много ни се говори от властта за национална сигурност от ББ и ЦЦ – последно покрай опрощаването на 8 млн.лв. на мюфтийството, а РВД е част не само от нашата, но и от европейската като контролен пункт за целия Югоизток на континента, трудно е да се обясни как Деси е успявала да съчетае секретарската работа с управлението на РВД. В отчета на държавното предприятие за 2014 година например черно на бяло е записано, че за заплати и осигуровки на ключовия управленски персонал са били похарчени точно 521 хил. лева. Тези над половин милион лева реално се разпределят между трима  - до ден днешен генерален директор Георги Пеев, Веселина Карамилева-Тодорова и Десислава Замфирова.



Само ще напомним още една връзка със скандала Артекс, водеща към РВД. Симеон Велев – бившето ИТ на ГЕРБ, което и сега се пише в социална мрежа – e-campaigner, сиреч Главен трол на управляващата партия. Той работи в РВД, след като напуска официалната си работи в централата на ГЕРБ. Същият купува от Артекс за 470 000 лв. двата апартамента, които Цветанов е разменил с фирмата, но само срещу 286 000 лв. същия ден, за да доплати още 100 000 лв. и да вземе новия си – вече прословут апартамент в кооперацията с псалма на премиерската улица Латинка, където на броени метри намери смъртта си Андрей Луканов. Така и не стана ясно, понеже сделките за всички тези прехвърляния не просто са в един ден, ами с поредни номера – защо Цветанов направо не е продал двата пси апартамента на ул. Елемаг, където е съсед с вносителя на законови промени в полза на Артекс и негов подчинен като шеф на ПГ на ГЕРБ – депутата Алекансандър Ненков. Така щеше да вземе 470 000, да плати новото жилище и да му останат 84 000 лв. за обзавеждане на 239,9 кв.м, а не да губи 184 000 лв. всуе от сложната въртележка с апартаменти. Това е също толкова необяснимо, колкото защо собствените на Артекс продават на себе си апартамента на Цветанов с 218 000 лв. по-скъпо, отколкото на него. Сиреч, зорлем губят 218 000 лв.!



  Само ще напомним кои други близки на Цветанов са в РВД, където средното месечно възнаграждение – заплата и бонуси, е 7500 лв. Там е съпругът на Цецка Цачева, който някога в Плевен е архитект на гробища – Румен Данговски, който се разписва месечно срещу 8 хиляди лева, въпреки че съпругата му излъга по телевизията, че печелел по 1200 лв. на месец. Сега и той се шири със съпругата си в нов апартамент от Артекс, купен за 670 евро на кв.м „на зелено”, при построена кооперация, докато комшиите купуват на зелено на цени от 1500-1800 евро/кв.м., както показахме по списък.  В РВД е също състудентът от ВИФ на Цветан Цветанов – Илия Манолев, чиято квалификация е физкултурна – особено подходяща за Ръководство на въздушното движение и до днес, вече над петилетка е назначен от приятеля си на измислената длъжност зам.генерален директор по административната дейност и взема над 12 хиляди лева. Той е съпруг на близката до Цветанов Владимира Янева, която бившият вицепремиер и вътрешен министър направи председателка на Софийския съд, за да пуска безпроблемно незаконно подслушване на неудобни на властта. Тя пък разказа в запис, стигнал до широката публика, за опасни връзки на премиера Борисов, което едва ли е случайно и срещу нея се водиха разследвания за скандално взети апартаменти от Софийски имоти и по аферата Червеи. В РВД е назначена и дъщерята на любимия приятел на Цветанов - Веско Маринов. Тя е в отдел Правен със скромната заплата от 5 300 лева, въпреки че се е провалила на адвокатския изпит, но това не пречи на ръководството на РВД, което – пак повтаряме, е част не само от българската , но от европейската сигурност! По нареждане на Цветанов Ева Колева пък е назначена в отдел Протокол (нищо че преди това е била продавачка във фри шопа!) само защото е съпруга на неговия шофьор, когато е бил министър. Пак с ходатайство на ЦЦ е назначена на тлъста заплата Венета Флорова - това е кумицата му и съпруга на Станимир Флоров, шеф по време на Цветанов на ГДБОП. Тя е главен експерт в отдела Сигурност и защита, вероятно заради длъжността на съпруга си. Бившият транспортен министър Ивайло Московски, е пробутал шофьора си Георги Димов на нищо и никаквата работа – външен куриер, но си докарва човекът три бона.


















Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    предлагам авторът да публикува по-ясно и сбито схемата с квадратчета,стрелки и суми.кой на кого, кога и за колко какво е продал.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Този ден предлага възможности за интензивни емоционални преживявания

Този ден предлага възможности за интензивни