Свързани новини

25.03.2019 14:33

Кого ще проверява босът на КПКОНПИ, купил за съмнителните €850/кв.м дом до Цветанов?

Видян 7505 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов също се оказа с апартамент на преференциални цени. През есента на 2018 г. Първанов си купува жилище от 150 кв. м, заедно с два гаража, с обща площ на гаражите от 50 квадрата за сумата от 240 хиляди лева. Това прави точно по 616 евро на кв.м, съобщава бТВ.
Така той бие рекорда по ниски цени на Цветан Цветанов от 627 евро, но ако на шефа на парламентарната група на ГЕРБ му се включат в квадратурата гаражите и личния ВИП асансьор с неговото отделно фоайе – квадратът излиза около 500 евро.

Първанов се сдобива с имота на 28 септември 2018 г. – три месеца след Цветанов и месец и половина след Цецка Цачева, сочи справка на bTV в Службата по вписванията.

Апартаментът в луксозния блок се намира в кв. Изток на ул. Тинтява, което е на няколко пресечки от сградите, където с недвижими имоти се сдобиха Цветан Цветанов и Цецка Цачева.
Странно е защо на Първанов, който е богат човек, му е било да попада в такава зависимост от Артекс, посредством ниската декларирана цена на покупка, а декларирането на неистинска е сериозно нарушение, преследвано от закона. Особено, когато още при назначаването му през 2017 г. избухна сериозен скандал:
„Мащабен бизнес в сферата на енергетиката притежава новият зам.-министър на ... енергетиката Красимир Първанов. Почти всички бизнес начинания на заместника на Теменужка Петкова и на сина му Петър Първанов са свързани с енергетиката, показа проверка на Епицентър.бг. Заради частната дейност, зам.-министърът на Обединени патриоти със спорна репутация е в явен конфликт на интереси.
 
Красимир Първанов участва като собственик в пет дружества и управлява четири от тях. Една от фирмите е Ел консулт инвест ЕООД и е с предмет на дейност строителство на преносни и разпределителни електрически и далекосъобщителни мрежи. Според финансовия отчет на дружеството, приходите му през 2015 година са 390 000, а загубата – 20 000 лева.
 
Новият зам.-министър на енергетиката е собственик и на фирмата НИК - ЕНЕРЖИ – 87 ЕООД, която има проект за ВЕЦ на река Мусомишка, попадаща в защитена зона Среден Пирин – Алиботуш – напомянме, че националният парк не е просто наш, защитен е от програмата Световно наследство на ЮНЕСКО.
 
По-интересни са Пи пауър ЕООД и Пи Ен Пи Солар ООД. До 2015 г. първата фирма се води на сина му Петър Първанов. Дружеството притежава фотоволтаичната централа Гюргич 4 във Видинско.
 
В Пи Ен Пи Солар ООД Първанов участва заедно със Смарт енерджи груп АД с Тодор Георгиев и ПАТРИОТИЧНО - с турските граждани Хакан Аккоч и Халил Демирдаг, което бая бие на ДПС.
Последният е един от големите играчи на ВЕИ пазара. Смарт енерджи груп също има фотоволтаична централа. Интересното при нея е, че тя е тръгнала с инсталирана мощност от 100 киловата, за да си гарантира по-добра цена, след което мощността й е била увеличена до 1.1 мегават. Това е и причината данните на Агенцията за устойчиво енергийно развитие да показват, че тя е работила много повече часове от допустимото -  нещо, което според доклада на Валери Симеонов – съпредседател на предложилите именно Първанов за зам.-министър Обединени патриоти, беше един от


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Как да има коментар... всички с апартаменти да си приготвят оставката, иначе ще им се стъжни!

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Доста смешна медия сте. Колко пари от БСП взимате?! Цветанов ще си купува каквото си поиска

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

близнаци