Свързани новини

25.03.2019 17:55

Министър ли? Съдружник в кантората на Артекс

Видян 3877 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Друго интересно име сред клиентите на Артекс е Гергана Мутафова, бивш районен прокурор на Пловдив и член на ВСС. Тя беше избрана от парламентарната квота като лично предложение на Цветан Цветанов през септември 2017 г. Мутафова е закупила на 08.06.2018 г. апартамент от 116,9 кв.м и гараж от 35,5 м, в същата сграда, където Цецка Цачева пазарува “на изкоп”. Тя е платила по 1147 евро на кв. м., което е почти двойно на Цецка, но пак е далеч под средната цена за квартала от 1500 евро, показана от статистиката. За луксозното строителство на Артекс на пазара няма котировка под 2000 евро на квадрат.


Гласят за правосъден министър Данаил Кирилов от ГЕРБ, който в момента е шеф на правната комисия в НС, съобщи Фрог. Оказва се обаче, че Кирилов е  бил не само адвокат, но и съдружник в кантората Пенков, Марков и партньори, която защитава интересите на строителната фирма Артекс Инженеринг, съобщи 5Gmedia, позовавайки се на данни от правния портал Lex.bg. Парадоксът е, че той може да смени Цецка Цачева, която подаде оставка от поста си именно заради своята съмнителна имотна сделка с Артекс.


Както пише в. Банкеръ Кирилов е от „шайката на политическите хамелеони“. Преместването му от БСП в ГЕРБ съвпада със старта на кариерата му във въпросната кантора.


Още от встъпването си длъжност като шеф на правната комисия НС приема поправки в ЗУТ, които облагодетелстват Артекс. Вносител на поправката е депутатът от ГЕРБ Александър Ненков, а Цветан Цветанов - негов съсед и шеф по парламентарна група, я е подкрепил при гласуването в зала. Цачева е член на ПГ и председател на НС тогава. Поправката още тогава става известна като поправката Артекс, която позволява реализацията на небостъргача Златният век.


Потенциалния правосъден министър вече показа своята пристрастност около имотния скандал довел до оставки, като открито прокламира Цветанов в свой пост във Фейсбук. Кирилов публикува изображение със слоган: „Цветанов е невинен”. Часове по-късно публикацията беше премахната, но потенциалният министър вече успя да се дискредитира публично.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

телец