Свързани новини

06.03.2019 11:06

Данаил Кирилов: Не е била нарушена Конституцията при приемането на промените в ИК

Видян 1714 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 При приемането на промените в Изборния кодекс не е била нарушена Конституцията, както се посочва в президентското вето. Това каза народният представител от ГЕРБ Данаил Кирилов по време на дебатите във връзка с президентското вето върху промените в Изборния кодекс, предаде Фокус.


„Изборите станаха малко като футбола – всички разбират изборния процес. Това е хубаво, защото над 800 хил. граждани са ангажирани в избирателните комисии, логистиката и охраната на изборния процес. Освен това, всички имаме избирателни права и взимаме решения дали да ги упражним, както и кого да изберем“, заяви Кирилов.


Той посочи, че настоящото вето е поредният повод да се върне дебатът за Изборния кодекс. „Това вето действително има някои своеобразни особености и аз ще се спра на една от тях – как са били приети измененията в Изборния кодекс. Не бил спазен срокът между 13 и 14 февруари, когато се твърди, че на среднощни заседания се е провело второто четене и докладът не бил 24 часа преди това на разположение на депутатите. Ще възразя срещу опита за манипулация, че се нарушава Конституцията – по никакъв начин тя не е нарушена в този случай. С какво наруших Конституцията на 13 февруари, когато давах неограничено време на опозицията да изказва своите аргументи? Да, наруших правилника на парламента, защото им давах да говорят повече от 5 минути и да дебатират повече от 2 минути. Ако не им бях дал време, дебатът нямаше да бъде 14 часа“, каза още Кирилов и посочи, че не е редно държавният глава да коментира и то неправилно процедурните правила.


„Българският избирателен процес не е архаичен, не е античен, въпреки че често се появява неоправдан стремеж за промени в него. След няколко избора ще се види какви са грешките в машинното гласуване“, посочи Кирилов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще почувствате самоувереност

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще почувствате самоувереност, която ще ви помогне