Свързани новини

22.03.2019 09:28

ГЕРБ и ДПС заобиколиха закона заради Мюфтийството

Видян 1866 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 


Пореден законодателен абсурд сътвориха ГЕРБ и ДПС, за да облекчат дълговете на Главното мюфтийство, пише Сега. Детутатите заобиколиха данъчното законодателство и вписаха задължебнията в друга графа. Борчовете на Главното мюфтийство, които възлизат на поне 8 млн. лв., ще бъдат разсрочени за период до 10 години, решиха депутатите от парламентарната комисия по вероизповедания. Противно на правната логика обаче отсрочката се записва в специалния закон за вероизповеданията, а не се прави според Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК) - нормативния акт, който регулира подобни казуси.


„Това се прави в този закон, тъй като текстът в кодекса касае преди всичко стопански субекти и не би могъл да се предвиди едно към едно към вероизповедания”, опита се да аргументира решението  депутатът от ГЕРБ и шеф на бюджетната комисия МенТа Стоянова. Тя поясни, че искането за отсрочката ще се подава до НАП. Данъчните ще контролират и изпълнението на процедурата. След дебатите стана ясно, че във вида, в който беше предложена, възможността за разсрочване на задълженията няма да обхване БПЦ, което противоречи на доводите на Стоянова.


 


Припомняме, че първоначалното предложение на ГЕРБ и ДПС беше Главното мюфтийство изобщо да се освободи от плащането на всички публични задължения. Това обаче предизвика негативна медийна и обществена реакция и управляващите дадоха заден ход, като решиха опрощаването на дълговете да бъде заменено с разсрочването им.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете, че сте успели