Германският канцлер Олаф Шолц произнася реч на двудневната конференция TDI 22 Day of Industry, организирана от Федерацията на германската индустрия BDI в Берлин, Германия, на 21 юни. (Odd Andersen/AFP/Getty Images)

Свързани новини

21.06.2022 15:25

Германия ще изпраща оръжия на Украйна, докато е необходимо: Шолц

Видян 1813 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Германия ще продължи да подкрепя Украйна с оръжия, "докато е необходимо", заяви германският канцлер Олаф Шолц по време на речта си на годишната среща на Федерацията на германската индустрия във вторник, предаде CNN.




Шолц също така потвърди ангажимента на Германия да подкрепя Литва и други източни съюзници.




"Европа и западните демокрации не приемат насилственото нападение срещу Украйна", заяви Шолц. Поради това на Украйна бяха доставени "огромни количества оръжия", а на Русия бяха наложени "безпрецедентно строги санкции".



"Тези санкции действат. Да, тези санкции вредят и на нас самите. Те вредят на нашите компании, но са прави", казва Шолц.


 


"Свободата има своята цена. Демокрацията има своята цена. Солидарността с приятели и партньори има своята цена. И ние сме готови да платим тази цена", каза Шолц. "




Шолц заяви, че пътуването му до Ирпин край Киев миналия четвъртък му е показало, че Украйна принадлежи към европейското семейство. "Никога няма да забравя картините на ужас, които видях там", казва той. Шолц подчерта, че ще настоява за положително решение относно Украйна като кандидат за членство в ЕС.


 


 (Odd Andersen/AFP/Getty Images)


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.