Редица съюзници на САЩ досега се противопоставяха на по-широки забрани за търговия.

Свързани новини

15.05.2023 18:00

Г-7 иска да разшири санкциите срещу Русия: Reuters

Видян 5104 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Западните страни може да наложат допълнителни ограничения на Русия на предстоящата среща на върха на Г-7 по-късно тази седмица, съобщи Ройтерс в понеделник, позовавайки се на свои източници.

Според доклада групата планира да се насочи към заобикаляне на санкциите от трети страни, които продължават да търгуват с Москва, да наложи допълнителни ограничения в области, свързани с производството на енергия, и да санкционира търговията, която подкрепя военните усилия на Кремъл.

Източниците добавиха, че американските служители очакват също така членовете на Г-7 да въведат всеобхватни забрани за износ на определени категории стоки, освен ако те не са включени в списък с одобрени стоки, като се отдалечат от настоящия подход на целеви забрани. Те обаче отбелязаха, че областите, към които ще бъдат насочени новите мерки, все още се обсъждат.

"Би трябвало да очаквате, че в няколко области, особено свързани с руската отбранителна индустриална база, тази промяна в презумпцията ще се случи", заяви американски служител пред Ройтерс при условие за анонимност.

Редица съюзници на САЩ досега се противопоставяха на по-широки забрани за търговия.


"Според нас понякога обсъжданият подход "първо да забраним всичко и после да допускаме изключения" няма да проработи. Искаме да бъдем много, много прецизни и искаме да избегнем непредвидени странични ефекти", заяви неназован германски правителствен служител пред информационната агенция.

Миналата седмица се появиха съобщения, че Г-7 и ЕС биха могли също така да забранят възобновяването на вноса на руски газ по маршрути, по които Москва преди това е прекратила доставките в отговор на предишни санкции, свързани с конфликта в Украйна.

Съобщава се, че този ход ще попречи на възобновяването на доставките на руски газ по тръбопроводите за Полша и Германия. Двете страни получаваха руски газ по газопровода Ямал-Европа, а Германия - и по вече нефункциониращия газопровод "Северен поток 1". Очаква се това решение да бъде финализирано на срещата на върха на Г-7 на 19-21 май".


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред буря от емоции

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред