Преди това трасето бе участък с концентрация на пътнотранспортни произшествия

Свързани новини

27.07.2023 10:58

До дни монтират наново липсващите колчета в Кресненското дефиле

Видян 1168 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всички липсващи разделителни колчета по първокласен път Е-79 в района на Кресненското дефиле ще бъдат възстановени съвсем скоро. По план служители на Областно пътно управление-Благоевград стартират монтажа им през месец август. Вече е направен пълен обход на трасето и се знае точно къде трябва да се монтират нови разделителни колчета.

„Пътят през Кресненското дефиле е един от най-натоварените в страната. Над 11 000 автомобила на денонощие преминават по него. Нормално е при този трафик да има и чукнати, скъсани, повредени, счупени колчета. Не става въпрос обаче за умишлено увреждане. Такова нещо бе извършено през септември миналата година, когато вандали срязаха 11 ограничителни колчета, но това бе прецеден“, заявиха от ОПУ-Благоевград.

От юни миналата година до момента в 16-километровия участък от Е-79 през Кресненското дефиле няма нито един пътен инцидент. Повишаването на безопасността на движение е в резултат на предприетите от АПИ мерки и монтирането на разделителни колчета, с които се ограничи възможността за нерегламентирано изпреварване, както и ограничаването на скоростта до 50 км/ч. При спазване на мерките за безопасност преминаването през отсечката отнема до 20 минути.

Преди това трасето бе участък с концентрация на пътнотранспортни произшествия. От 2016 г. до средата на 2021 г. в отсечката са станали 246 пътни инцидента, а по данни на „Пътна полиция“ около 70% от катастрофите са били заради неправилно изпреварване и несъобразена скорост



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес е подходящ момент да изследвате своите мисли

Днес е подходящ момент да изследвате своите мисли,