Проектът за повишаване на безопасността на движение в участъка от път I-1 през Кресненското дефиле получи годишната награда на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“

Свързани новини

30.06.2023 09:36

1 г. без нито една катастрофа в Кресненското дефиле

Видян 1342 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Реализираният от Гроздан Караджов като министър (сега депутат от ИТН) проект за повишаване на безопасността на движение в участъка от път I-1 през Кресненското дефиле получи годишната награда на Държавната агенция Безопасност на движението по пътищата. В Националния ден на безопасността на движението по пътищата бяха отличени успешните проекти, идеи и инициативи с голям обществен ефект. Отличието връчи на инж. Калоян Киров, член на Управителния съвет на Агенция Пътна инфраструктура, министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков.


От юни миналата година до момента в отнелия стотици животи 16-километров участък от Е-79 през Кресненското дефиле няма нито един пътен инцидент. Повишаването на безопасността на движение е в резултат на предприетите от АПИ мерки и монтирането на разделителни колчета, с които се ограничи възможността за нерегламентирано изпреварване, както и ограничаването на скоростта до 50 км/ч.


При спазване на мерките за безопасност преминаването през отсечката отнема до 20 минути. Пътят през Кресненското дефиле е един от най-натоварените в страната. Над 11 000 автомобила на денонощие преминават по него. В последните години трасето бе участък с концентрация на пътнотранспортни произшествия. От 2016 г. до средата на 2021 г. в отсечката са станали 246 пътни инцидента, а по данни на Пътна полиция около 70% от катастрофите са били заради неправилно изпреварване и несъобразена скорост.


Междувременно Софийският административен съд отхвърли поредната от деветте жалби на Андрей Ковачев, бивш главен съветник на Борислав Сандов в Министерството на околната среда и водите, и еколога-активист Димитър Василев срещу довършването на АМ Струма през Кресненското дефиле. Делото, заведено от зелените, е за това, че Регионалната инспекция по околната среда и водите-Благоевград е отказала искането на еколозите Оценката за въздействие върху околната среда(ОВОС) на АМ Струма да бъде обявена за невалидна, съобщава Пиринско Днес.
На 16 май тази година служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков направи първа копка на пътен възел Кресна, част от АМ Струма. Стартът на строителството означава, че ОВОС вече е безсрочен и е валиден до завършване на АМ Струма. Зелените, които от над 20 години лобират за швейцарска компания, която иска да строи 15-километров тунел с две тръби, реагираха истерично на започналото строителство. На няколко пъти се опитаха да направят протести, но на тях освен десетина еколози, двама-трима собственици на незаконни ресторанти в дефилето и няколко рафтъри, никой друг местен не отиде.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема.