Свързани новини

29.08.2021 09:50

БСП започва разговори за формиране на правителство, първи са ИБГНИ

Видян 2284 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Започват разговорите с парламентарно представените политически сили за формиране на правителство, инициирани от БСП, след като партията получи от президента Румен Радев третият и последен мандат за съставяне на кабинет в рамките на 46-ото Народно събрание.

Председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Корнелия Нинова заяви, че коалицията ще положи всички усилия, за да състави редовен кабинет.

„Ние имаме аргументи защо трябва да имаме редовен кабинет. И всички колеги са съгласни, че идват кризи, на които трябва да отговорим адекватно, разумно и спокойно.“

Пресцентърът на БСП съобщи тази сутрин, че Корнелия Нинова ще направи изявление в Народното събрание в 13 часа и че поканите за срещи с „Изправи се БГ! Ние идваме“, „Демократична България“ и „Има такъв народ“ са валидни, предаде БНР.

Първата среща е планирана за днес в 14 часа с представители на „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

Според депутата от коалицията Арман Бабикян след заявения от „Има такъв народ“ отказ за подкрепа на бъдещ кабинет с мандат на социалистите, шансовете за съставяне на правителство намаляват.

„Беше анонсирано, че този тур, свързан със следващ мандат, очевидно такъв няма да има. Така че можем да говорим само за дружески разговори, някакви. Смятам, че е по-прагматично да обсъждаме някакви точки от



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 29.08.2021 14:32

    Ей тези комундури от нагли по-нагли бе, 77 г. управляват и още се натискат независимо че всички казаха категорично, че с тях няма никой да разговаря камо ли да прави правителство ! Електоратът им намалява защото Бог ги прибира поради старост,а не заради ИТН, а малоумните младежи които ги подкрепят стават все по-разумни за да не ги забелязват !Комунист това значи тъп гербераст и социопат !

  • 001 Anonimen 29.08.2021 14:07

    Активираха Трифонов за да не отидат гласовете от протестния вот в БСП. Без партия на Трифонов БСП щеше да е първа политическа сила и сега да оглавява редовно правителство.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с предизвикателства

Днес може да се сблъскате с предизвикателства, които