Свързани новини

26.09.2020 16:09

БСП няма да влиза през задния вход във властта за 5 мес., а ще влезе през официалния за 4 г.: Нинова

Видян 2826 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

БСП няма да влиза през задния вход във властта за пет месеца, ще влезе през официалния за четири години, ако народът ни даде това право. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в политическия си доклад пред делегатите на 50-ия Конгрес на партията.


  "Нашата цел е стабилност на България, сигурност и спокойствие на българите, да очертаем перспектива пред тях.

Искам да сме ясни. БСП ще се противопостави с всички сили на това посегателство върху устоите на държавността и изконните човешки права. ГЕРБ няма да получат нито един глас от народните представители на парламентарната група на коалиция „БСП за България“.

ДПС виждат изход от кризата в експертно правителство, гръбнакът на което да бъдат ГЕРБ и БСП – едните с премиера, другите с вицепремиера. В последните дни чувам премиерът Борисов да казва, че това е най-добрият вариант за ГЕРБ за излизане от кризата. Обединените патриоти, в лицето на г-н Каракачанов, побързаха да се съгласят и да се присъединят към този вариант, в който трябва да участва и БСП. Тройната коалиция, която досега управляваше скрито, е готова да официализира съюза си, уж в името на България, а всъщност за спасяване на статуквото и осигуряване на Борисов комфортно оттегляне от властта.

Кой им липсва в пъзела на този комфорт – Българската социалистическа партия. Макар да имат математическо мнозинство в Народното събрание, без БСП им липсва политическия комфорт. И тук също искам да сме ясни – БСП няма да участва в този сговор. БСП няма да влезе във властта през задния вход за 5 месеца. БСП ще влезе през официалния, за 4 години, ако народът ни даде това право.

Този парламент е изчерпан. Той не може да гарантира стабилност на държавата, сигурност и перспективност на народа. Изходът – нови избори, ново доверие, нова легитимност, дадена от суверена, на когото той реши.

Нека да погледнем извън парламента. Какъв изход от кризата и промени предлагат десните – оставка на Борисов и Гешев и промяна в съдебната система. Прекрасно- и ние искаме това. И го искаме отдавна. Къде бяха те , когато предлагахме изцяло друга философия на антикорупционно законодателство и съдебен контрол върху актовете на главния прокурор. В Народното събрание часове наред бранехме от трибуната върховенството на закона, разделението на властите и взаимния контрол, както и налагане на съдебен контрол върху актовете на главния прокурор. Никой няма право да отрича тези усилия на парламентарната група на коалиция „БСП за България“ и на БСП. Десните го правят. Отричат тези наши усилия, фиксирани в остаряла антикомунистическа риторика, която младите по площадите изобщо не разбират. Промяна в съдебната система и ние искаме, но достатъчно ли е? Къде им е плана за икономиката, за образованието, за здравеопазването и за демографията?



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог