Ваня Григорова

Свързани новини

30.11.2023 16:03

БСП иска Ваня – председател, без бутане на МОЧА и само общинска Чистота, ППДБСС - готови да преглътнат путинизма, от който щяха да ни спасяват?

Видян 2095 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

БСП може да приеме да участва в мнозинство в градския парламент при няколко условия, които няма да бъдат леки за преглъщане от ППДБСС.


Първото е червен председател на СОС, като групата на левицата държи на Ваня Григорова. Минимумът, на който би склонила е ротационно председателство.


Второ условие е да не се посяга на никакви паметници в София, като е ясно, че това най-вече важи за Паметника на Съветската армия, наричан за краткост МОЧА. ППДБСС и лично кметът Терзиев в кампанията се клеха, че като правоверни антикомунисти и русофоби ще премахнат това и други монументни съоръжения.


Третото условие на БСП е водещото предложение на Григорова от кампанията за изцяло общинска грижа за чистотата в София. Това на практика означава рязане на 285 млн.годишно от близкия и помагал ясно как на ППДБСС и Терзиев олигарх Домусчиев и на съдружника на Доган – Румен Гайтански – Вълка.


Напомняме, че първото предложение на новия „проатлантически” кмет беше именно вдигане с 19% на парите за тях, независимо от пълното безхаберие на почистващите фирми, което превърна 10-сантиметров сняг, при това паднал за огромен късмет в следобед и вечер през уикенда, не в делничен час-пик, в бедствие.


Както вече писахме, смехотворните им глоби от 120 000 лв. за уж прекрасната според кмета работа (явно раздвоение на личността), са им компенсирани посредством ужкимско увеличаване на поръчката за конкретното „чистене” на сняг, така че са се почерпили с над 2,2 млн. лв. или парите за построяване на 1 детска градина. Заради това и беше толкова спешно за ППДБСС да назначат непрофесионалист за шеф на Столичния инспекторат – човек, местил кламери в администрацията на институцията, но нямащ нищо общо с чистенето.


В кампанията Терзиев твърдеше точно обратното – в интервю за 19 минути той се съгласи с нас, че не е нормално за една и съща работа в Пловдив да се плаща 2 пъти по-малко, отколкото в София, а резултатът там да е и в пъти по-добър.


Радостина Тонева


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева