След като става ясно за представената на два пъти пред съда жалба, г-жа Тодева решава да поправи „грешката“ да обжалва законосъобразното решение на АССГ и на 01.09.2023 г. е направила отказ от подадената от самата нея жалба, надявайки се да замаже скандала.

Свързани новини

08.09.2023 14:52

Областната от ППДБ блокира махането на МОЧА

Видян 2460 пъти | Коментари 3
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новият областен управител на София Вяра Тодева бойкотира Решение на Столичния общински съвет от 09.03.2023 г. – за премахване на Паметника на съветската армия, който е публична общинска собственост. В изявите си Тодева се обявява за махането на паметника и твърди, че е предприела всички необходими действия, а реално се оказва, че саботира процеса и търси административни хватки за оцеляването на паметника.

Faktor.bg се натъкна на скандални действия от нейна страна. На 04.08.2023 г. областният управител Вяра Тодева подава жалба срещу решение на Административен съд София град (АССГ). Същата жалба тя внася в съда и на 21.08.2023 г. – след като заявява в същото време пред обществото, че изпълнява съдебното решение и е възложила проекти, експертизи, съгласувания. За тези действия научи Faktor.bg от свои източници в Столичната община, като информацията бе потвърдена и от АССГ.


Решението на Темида реално  отхвърля жалбата на назначения от Румен Радев областен управител Митко Михайлов, който се опита да спре изпълнението на Заповедта на  главния архитект на СО и не предприе никакви действия за изпълнението на Решението на СОС за премахването на МОЧА.

Необяснимо остава действието на Тодева да атакува съдебното решение, което потвърждава влезлия в сила административен акт за бъдещето на плочата.

Въпреки това си тайно действие, Тодева възлага и изпълнява първата част на Заповедта – ограничава достъпа до монумента. По какви причини не изпълнява втората – остава неясно. Междувременно й е дадено предписание и от районната администрация – да организира премахването и на незаконно възстановената плоча с надпис, че българите са признателни на съветската армия.

След като става ясно за представената на два пъти пред съда жалба, г-жа Тодева решава да поправи „грешката“ да обжалва законосъобразното решение на АССГ и на 01.09.2023 г. е направила отказ от подадената от самата нея жалба, надявайки се да замаже скандала.

На този етап областният управител и Столичната община бойкотират и заповедта на главния архитект на София - за ограничаване на достъпа до паметника и премахване на плочата, която столичната организация на БСП постави незаконно, след като бе счупена през февруари. Няма обяснение до сега и защо Столичната община, въпреки решение на СОС не е поставила информационна табела на паметника, която трябва да обяснява пропагандния му характер.

Очакваше се до началото на септември монументът да бъде премахнат.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 наглостта на отрочетата 09.09.2023 20:57

    Абе, като гледам наглостта на отрочетата на ДС, чудя се с какъв акъл не празнуват 9.IX, който ако не бе донесен на щиковете на РККА, то 99% от жълтопаветниците и наследниците на ДС щяха да са още мръсни селяндури с основно образование и 5 лева в протестните им потури. Един няма от тях да е изкарал парите си с акъл. На всички началният капитал и след това оборотите им са основно от държавни и общински пари. Потурнаци и байганьовци по кръв и пародийни европейци, грабвайте карамфилите и бегом към паметника на Съветската армия, която ви извади от чобанските колиби, овчето гюбре и ви преобу с панталони ала Франга вместо закърпени те потури, които получавахте по наследство.

  • 002 Император Владимир - Влад Мира 08.09.2023 17:33

    Tова с "незаконното" възстановяване на плочата на паметника е покъртително. Да не би да искат да кажат, че разрушаването й е било законно? Излиза, че да се гради е престъпление, а да се руши е за благото на заливащата американска демокрация в кочината Булгаристан !!! Това е основната ценност на жълтопаветното грантаджийско гюбре. Да сте видели нещо да са съградили?

  • 001 Anonimen 08.09.2023 15:58

    кой пише тези простотии и си крие името, явно е от мочавата нарко групичка, чакаща сребърници от посолството

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Енергетиката и вдъхновението ви ще са еднакво стабилни

Енергетиката и вдъхновението ви ще са еднакво