Бившият руски президент Дмитрий Медведев обвини Запада, че води хибридна война срещу страната му

Свързани новини

17.03.2022 14:03

Безумната русофобия на Запада очевидно никога няма да достигне дъното: Медведев

Видян 1599 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият руски президент Дмитрий Медведев обвини Запада, че води хибридна война срещу страната му заради дългогодишната традиция на русофобия. Той вярва, че въпреки огромния натиск Москва ще отстоява своята визия за световния ред.




"Безумната русофобия на Запада очевидно никога няма да достигне дъното. Разширяването на НАТО до нашите граници, икономическата и информационната война, разгърната срещу страната ни на всички фронтове, безкрайните заплахи и сплашвания, жестокото преследване на нашите граждани в чужбина. Всичко това е причината за крайното изостряне на международната ситуация, която целият свят преживява тези дни", написа Медведев в Телеграм в четвъртък.


 


Високопоставеният служител също така обвини западните лидери в двойни стандарти и лицемерие, като нарече политиката им спрямо Москва неморална и престъпна. "Искрено се стремяхме да имаме добри отношения с тях", каза той.




Медведев добави, че Русия е била лъгана и използвана в продължение на много десетилетия. "Основата на тази яростна омраза към Русия беше положена от САЩ и техните сателити през всичките тридесет години от съществуването на новата руска държава. Само че дълго време то беше прикривано от лицемерните усмивки с бели зъби на политици и дипломати, които говореха едно, а правеха нещо съвсем различно. Казано по-просто, те нагло ни излъгаха в името на собствените си интереси. "


 


Според бившия президент причината за все по-нарастващите антируски настроения е, че Москва се е превърнала в силна световна сила, способна да отстоява интересите си и да защитава гражданите си в чужбина. Той също така смята, че Западът иска да "направи [Русия] слаба и напълно покорна. А още по-добре - да я разкъса. "




Въпреки огромния натиск и съпротива Медведев заявява, че Русия е достатъчно силна, за да победи враговете си и да защити националните си интереси.


 


Ще продължим да се борим за световен ред, който е подходящ за Руската федерация и нашите граждани. В него няма място за нацисти, исторически лъжи или геноцид. Моралната сила и историческата истина, както и преди, са на наша страна!"


 


Дмитрий Медведев е президент на Руската федерация от 2008 до 2012 г. От 2012 г. до 2020 г. той е министър-председател. Понастоящем Медведев е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

През този ден фокусът ви може да се измести към общуването

През този ден фокусът ви може да се измести към