Владимир Зеленский с реч пред парламента на Канада

Свързани новини

16.03.2022 10:53

Войната винаги разкрива кой е честен и кой е лицемер: Зеленский в обръщение към канадския парламент

Видян 1933 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Във вторник украинският президент Владимир Зеленский остро разкритикува Запада в канадския парламент за отказа му да въведе забрана за полети над страната му, за да сваля руски военни самолети. Миналия месец Москва започна военна кампания срещу своята съседка. Виж видео тук!



Пред канадските депутати чрез видеовръзка Зеленский отправи тънко прикрит упрек към отказа на Запада да създаде забранена за полети зона над Украйна или да снабди страната с военни самолети.


 


"Войната винаги разкрива всичко, на което хората са способни. Кой е силен и кой е слаб. Кой е мъдър и кой не вижда очевидното. Кой е честен и кой е лицемер", каза президентът в емоционално обръщение.



"Спрете бомбардировките. Колко още ракети трябва да паднат върху нашите градове? И в отговор чувате, че някой не иска да го направи. . . Но те са дълбоко загрижени!"




Зеленски призова канадския министър-председател Джъстин Трюдо да използва "влиянието си", за да се установи зона, забранена за полети, което означава, че изтребителите на НАТО ще трябва да свалят руски самолети в украинското въздушно пространство.


 


 


Президентът също така разкритикува отказа на НАТО да приеме Украйна за свой член. "Те говорят за ескалация. Как може да се влоши? Те казват, че Украйна вече не е в НАТО. Въпреки че "вратата е отворена". Но за кого са тези врати и накъде водят, ако ни е казано, че няма да ни допуснат?"




Досега НАТО отказваше да наложи забранена за полети зона, опасявайки се от пряк военен конфликт с Русия. След речта на Зеленский канадският министър на външните работи Мелани Жоли потвърди позицията на Отава, като нарече забранената за полети зона "червена линия, която не можем да преминем".


 


 Много страни, включително САЩ, Обединеното кралство, Канада и държавите - членки на ЕС, наложиха мащабни санкции на Русия, които засегнаха, наред с други неща, нейните банки и търговия. Дълъг списък от големи чуждестранни компании и марки обявиха, че ще напуснат руския пазар.


По-късно тя заяви пред CTV, че планът на Канада за спиране на руската офанзива в Украйна е "повече санкции и повече оръжия".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей