Решението е взето от висшето ръководство на въоръжените сили с цел гарантиране на сигурността

Свързани новини

24.02.2022 14:38

Беларус частично затваря въздушното си пространство

Видян 1395 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В четвъртък беларуското министерство на отбраната обяви затварянето на части от въздушното си пространство за граждански самолети, след като Русия започна офанзива в Украйна в подкрепа на отцепническите републики в Донбас, предаде RT.


Решението е взето от висшето ръководство на въоръжените сили с цел гарантиране на сигурността. Мерките влизат в сила от 12:00 ч. местно време (9:00 ч. по Гринуич).


Частичното затваряне засяга гражданската авиация на южната граница, като засяга районите от Барановичи, Осиповичи, Кричев до Високое, потвърдиха от пресслужбата на страната.


Министерството на отбраната уточни, че настоящите ограничения се прилагат от земната повърхност до височина 19 800 метра.

 
 
По-рано в четвъртък Русия обяви началото на специална военна "операция" в Донбас, след като лидерите на отцепническите републики поискаха от Москва военна помощ в отговор на това, което те твърдят, че е нараснала "украинската агресия"


Руският президент Владимир Путин предприе този ход, след като Москва призна независимостта на отцепническите републики Донецк и Луганск в Донбас.


Признаването е в отговор на твърденията, че Украйна не е изпълнила задълженията си по споразуменията от Минск, сключени през 2014 г. и 2015 г. за разрешаване на конфликта между сепаратистите и украинското правителство.


Беларус потвърди, че нейните войски не участват в инвазията в Украйна.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.