Свързани новини

30.03.2021 15:23

Австрия иска 1 млн. дози Sputnik V: Курц

Видян 2721 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Австрия прави поръчка на 1 милиона дози от руската ваксина Sputnik V месец след проведения по инициатива на нейния канцлер разговор по този повод с президента Путин на 26 февруари, съобщи самият премиер Себастиан Курц. Това я прави третата държава в ЕС, която ще внесе препарата, след бившите й колонии Унгария и Словакия. Курц заяви, че не може да има геополитика по темата за борбата с коронавируса и: „единственото, което смятам за важно е дали  ваксината е ефективна, а не откъде идва”.


„Имаме добър обмен с руската страна от февруари, за което съм много благодарен. Ако вземем един милион дози от ваксината, това ще спаси много животи, а и много работни места”, заяви канцлерът. Тиражният и близък до властта вестник Курир написа за следното разпределение: 300 000 дози ще дойдат във Виена още през април, 500 000 през май и 200 000 през юни.


Курц разкритикува забавянето на ЕМА да одобри първата от трите руски ваксини, поради което не смята да я и изчаква. Очакваното й разрешение през април, най-вероятно ще излезе едва през юни. Това ще стане и безпредметно, ако Германия реализира намеренията си също да внесе, но и да започне сама да произвежда от препарата. Меркел настоя и Европейската комисия да започне преговори с Русия за осигуряване на ваксини за целия ЕС.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

телец