Свързани новини

02.02.2021 17:35

Sputnik V с 92% ефективност: The Lancet и ВВС

Видян 2426 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Първата руска ваксина Sputnik V показва ефективност 92% срещу Covid-19, показват резултатите от третата фазd на тестване на препарата, пише най-авторитетното научно списание в света The Lancet, цитирано от британската радио-телевизионна компания ВВС, която по никакъв начин не може да бъде обвинена в прокремълски настроения. The Guardian уточнява процента на 91,6%, след като първо съобщи за 92 на сто.


Според ВВС тази публикация включва медикамента в списъка на доказаните, наред с Pfizer, Oxford/AstraZeneca, Moderna и Janssen. Тя работи на същия принцип като Oxford/AstraZeneca, разработена в UK и Janssen, развита в Белгия, уточнява ВВС. И обяснява, че се използва безвреден вирус, за да се създаде опознат от организма генетичен код, срещу който се образуват нужните антитела. Така имунната система се тренира, когато срещне коронавирус, да го обезвреди веднага. Sputnik не изисква специални условия за съхранение – може да стои в обикновен хладилник. ВВС изброява на база публикацията на The Lancet леките странични ефекти, които са отбелязани при единични пациенти като изтръпване на ръката, усещане за умора и невисока температура.


В коментар за най-престижното издание професорите Иън Джоунс и Поли Рой пишат: "При разработването на Sputnik V имаше съмнения и критики за непрозрачност. Но резултатът е тук и личат ясно спазени научните принципи на ваксинацията, което означава, че тази ваксина може да се присъедини към борбата за намаляване на заболяванията от К19. Ваксината има добър ефект на ВСИЧКИ ВЪЗРАСТОВИ ГРУПИ, както и намалява тежестта на инфекцията от една доза”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак