Свързани новини

17.03.2021 13:33

Политико: Борисов се включи в групата на Курц за натиск без шанс за успех

Видян 4504 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Групата на Курц за натиск" - така авторитетното брюкселско издание Политико нарича вчерашното събиране във Виена на премиери от Централна и Източна Европа, подкрепили инициативата на австрийския канцлер да се поиска "корекция" на механизма, с който в ЕС се разпределят дозите с ваксини, предаде Дневник.


Себастиан Курц посрещна няколко посетители от други държави, които напоследък осъзнаха, че е трябвало да поръчат повече ваксини, когато са имали възможност да го направят, пише изданието в бюлетина си. Сега искат коригиращ механизъм за бъдеще, за да се разпределяли ваксините "справедливо". Но във вторник Курц направи крачка назад от някои от критиките си, като заяви, че "това не е по вина на Европейския съюз".


Въпросът, който бе повдигнат в писмо в петък, се обсъжда днес на ниво посланици в Брюксел, за да има някаква уточнена позиция, когато лидерите на страните от ЕС седнат на масата следващия четвъртък и петък. Отсъствието на подготовка в този град е знак за катастрофа, обяснява изданието.


Групата си търси приятели - някой да им помогне за национални решения, които се оказаха неподходящи, коментира още "Политико". Но шансовете им са нулеви. "коригиращ механизъм" означава, например, Австрия да получи при разпределянето на следващите пратки с ваксини повече дози. На 11 март Курц получи авансово 100 000 дози от ваксината на Pfizer за район от страната, но срещу строго спазване на режим, според който напускането на района може да става само след отрицателен PCR тест.


Това ограничение действа до 25 март и сега Курц се надява да бъде възнаграден за решителните си действия, но това едва ли ще се случи, обяснява изданието след разговор с дипломат. Не е изненадващо някой под вътрешен натиск да прехвърля вината на ЕС, но разликата този път е, че група държави се опитват да измъкнат нещо от други държави членки. Подобна игра, в която печели само единият, едва ли ще се увенчае с успех.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 18.03.2021 08:42

    Борисов е на гол тумбак чифте пищови. Да обясни защо се е отказал от Пфайзер и е заявил необяснимо високо количество от Астра Зенека на фона на всичките 5 одобрени ваксини? До кога ще си мисли, че Европа му е България с всичките купени и зависими от него институции, които винаги го замитат и прикриват и винаги е невинен?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Емоционалното напрежение може да надделее днес

Емоционалното напрежение може да надделее днес,