Закинтос

Свързани новини

27.05.2023 08:15

20 най-добри плажа в Гърция с най-синята вода, която някога сте виждали

Видян 26926 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гърция е страна, изпълнена с чудеса, исторически забележителности и вкусна храна, която ще ви накара да поискате още една хапка. Но най-хубавото в страната - поне що се отнася до природата - със сигурност са нейните плажове.

Средиземноморската дестинация разполага със стотици плажове, които можете да разгледате - от слънчеви места на континенталната част на Атинската ривиера до скрити места за бягство, пръснати по многобройните острови. Няма да сбъркате, ако стъпите на някоя брегова ивица тук, но има няколко, които блестят малко по-ярко от останалите. Ето 20 от най-добрите плажове в Гърция, които си заслужава да разгледате по-нататък.

Плаж Навагио, Закинтос

Известният плаж Навагио, остров Закинтос, Гърция

Гръцкият остров Закинтос е известен с по-спокойната си атмосфера и това е идеално за оценяване на зашеметяващи места като плажа Навагио. Плажът Навагио (известен още като плаж на корабокрушенците) е спиращо дъха малко заливче, изпълнено с бял пясък и заобиколено от варовикови скали. И както подсказва прозвището му, на брега все още се намират останките на стар потънал кораб.

Плаж Саракинико, Милос




Известният плаж Саракинико на остров Милос, Гърция


Милос е още един гръцки остров, който е далеч от парти атмосферата на други известни дестинации наблизо, което го прави идеалното място да се излегнете на красив плаж за блажена дрямка. Плажът Саракинико е идеален за това - макар че "плаж" може да е погрешно название, тъй като тук няма да намерите мек пясък. Вместо това ще видите подобен на марсиански пейзаж, изграден от бели вулканични скали, които падат в лазурното море.
 
Плаж Елафониси, Крит




Гледка към Либийско море от плаж с розов пясък, Елафониси, Крит, Гърция


Търсите цветна гледка? Отидете на плажа Елафониси на остров Крит. Тук мекият пастелно-розов пясък се плиска в прозрачните води и създава идеална картина. Районът е част от защитен природен резерват, което означава, че има много малко удобства, но вие наистина сте тук заради зашеметяващия пейзаж. Само се уверете, че ще я оставите толкова красива, колкото сте я намерили.


 



Плаж Voidokilia, Месиния

Въздушна снимка на плажа Войдокилия в Пелопонес, Месиния, Гърция

Тези, които са отседнали на континента, също имат много възможности за плажове, но никой от тях не е толкова специален, колкото Войдокилия. Разположен на около 2,5 часа извън Атина, този плаж е известен с формата си, която наподобява огромен гръцки символ омега. Посетителите се насърчават да се насладят на къпането и да направят разходка из околния пейзаж, за да видят отвисоко красивия регион.

Златен плаж, Парос



Златен плаж на Парос, Гърция

На Златния плаж на остров Парос е лесно да откриете свое малко райско кътче. Блестящият златист пясък се простира на около половин миля, така че всичко, което трябва да направите, е да се разхождате, докато намерите идеалното място. Този плаж е известен и сред любителите на уиндсърфинга, благодарение на бризовете си. Тук дори можете да наблюдавате Световната купа по уиндсърфинг за професионалисти всяка година през август.

Плаж Voutoumi, Антипаксос



Група платноходки на плажа Вутуми, Антипаксос, Гърция

Посетителите на плажа Вутуми на остров Антипаксос ще открият изумруденозелена растителност, която се противопоставя на електриково сините води - сцена, която е толкова жива, че изглежда почти сюрреалистична. На плажа има и две малки таверни, което го прави чудесно място за преминаване от ден към нощ.

Плаж Сейшели, Икария



Ветроходна яхта, легнала на плажа Сейшели, с прозрачни тюркоазени води, на остров Икария, Гърция.

Тези, които търсят малко повече уединение, могат да се насочат към плажа Сейшели на малкия остров Икария. Този участък, съставен от гладки камъчета, по които лесно се ходи, е заобиколен от зашеметяващи скали, а водата е точно толкова синя и топла, колкото бихте очаквали, особено през летните месеци. Това обаче не е основна туристическа дестинация, така че не забравяйте да опаковате всичко, което сте донесли, и да се отнасяте с най-голямо уважение към местните жители по пътя.

Плаж Миртос, Кефалония
Въздушна гледка към Йонийско море. Остров Кефалония в Йонийско море, Гърция


Намирайте се сгушени между две планини на плажа Миртос на остров Кефалония, разположен западно от континентална Гърция. Този полукръгъл участък с дължина половин миля е разположен в основата на високи варовикови скали. Елате да поплувате, да разгледате пещерите и останете, за да наблюдавате впечатляващия залез.


 
Червен плаж, Санторини
Изглед отвисоко към известния Червен плаж, Санторини, Гърция


Открийте още едно цветно петно на Червения плаж на остров Санторини. Червената вулканична скала, смесена със синьото Егейско море, със сигурност е гледка, която трябва да се види отблизо и отдалеч. Щом слезете до пясъка обаче, ще видите, че той всъщност е съставен от множество цветове (най-вече наситено бордо и тъмночерно), което го прави още по-необикновен отблизо.

Плаж Апантима, Антипарос



Плаж Апантима на Антипарос, Гърция


Това, което липсва на плажа Апантима като размер, той компенсира с чар. Този причудлив плаж на остров Антипарос представлява малък участък от изпълнена с камъчета брегова линия, която изчезва в кротките води. Това е отлично място за семейства с малки деца и за тези, които са малко по-гладни, тъй като на плажа се намира и Beach House - възхитително заведение за хранене, в което се предлагат местни ястия.

Плаж Плака, Наксос



Плажът Плака на остров Наксос в Цикладите, Гърция


Открийте още един перфектен участък от гръцкия бряг на плажа Плака на остров Наксос. Този плаж е доста известен, така че очаквайте тълпа, но това е половината от удоволствието. А и не се изненадвайте, ако видите няколко събеседници по голо тяло, тъй като това е и добре известен нудистки плаж.

Плаж Platys Gialos, Миконос



Плаж Платис Гиалос, Миконос, Гърция


Миконос е пълен с прекрасни плажове, но плажът Platys Gialos е може би най-удобният. Този участък от брега е разположен пред много от най-популярните хотели на острова, което прави лесно ставането от леглото и скачането направо във водата.
 
Paliorema, Милос



Историческа мина за сяра и преработвателно предприятие в Палиорема, остров Милос, Гърция

Тези, които търсят пясъчни плажове в Милос, трябва да се насочат към Палиорема - тиха и спокойна местност, закътана далеч от тълпите. Може да се наложи да се потрудите, за да стигнете до него (до това място не може да се стигне с кола), но заради уединението пътуването си заслужава.

Плаж Потами, Самос



Претъпканият плаж Потами на остров Самос, Гърция

Отново се озовайте между пищния пейзаж и примамливите сини води на Средиземно море на плажа Потами - каменисто място на остров Самос. Има много чадъри и шезлонги под наем, но най-доброто място в къщата е под сянката на някое дърво с пръсти, забити в топлия пясък.

Нос Посиди, Халкидики



Въздушен изглед на плажа Посиди в Халкидики, Гърция

Тези, които търсят плаж с привкус на история, трябва да посетят нос Посиди, разположен на Халкидики, регион в Северна Гърция. Той представлява прекрасна пясъчна ивица, която се простира далеч навътре в морето, а също така е много близо до Менде - древен град, основан през VIII в. пр.н.е., което го прави отлично място за малко образование и релаксация.

Балос, Крит



Красива гледка към плажа Балос в Крит, Гърция


Балос не е просто плаж - той е лагуна. Той е и любим на туристите, като сред известните му посетители са принц Чарлз и принцеса Даяна. Прекарайте деня си в мързелуване на мекия бял пясък или плуване в спокойните води.


Плаж Колимпитра, Тинос



Плаж Колимпитра, Тинос, Циклади, Гърция


Проправете си път до малкия остров Тинос, след което продължете да вървите, докато попаднете на плажа Колимбитра - причудливо място, което е защитено от иначе ветровития пейзаж. През летните месеци на плажа се намира малка столова, така че никога не се налага да пътувате далеч за закуски.


Плаж Палеокастрица, Корфу



Палеокастрица, Корфу, Гърция

Искате няколко снимки, достойни за Instagram? Посетете плажа Палеокастрица в Корфу - една от най-живописните дестинации в Гърция. Тук ще откриете красиви сини води, скалист склон, изпълнен с пещери за изследване, и няколко местни таверни, когато имате нужда от глътка нещо освежаващо.


Плаж Астир, Атина



Плаж Астир във Вулиагмени, близо до Атина, Гърция, по време на залез слънце

Не е нужно да пътувате далеч, за да намерите звезден плаж в Гърция. Плажът Астир, който е пълен рай, се намира само на 20 минути от летището. Единствената забележка? Всъщност това е частен плаж, което прави резервацията задължителна, но си струва да се похарчите за чадър или шезлонг.


Плаж Schinias, Атина



Пясъчен плаж Schinias, Гърция


Още едно място, което трябва да посетите в близост до Атина - и този път безплатно - е плажът Скиниас. Разположен в близост до Маратон, този плаж е изключително удобен за достигане и точно толкова красив, колкото си представяте. Тук има много съоръжения, както и шезлонги и чадъри под наем, в случай че не сте взели своите със себе си за пътуването.

Източник: travelandleisure.com


 Снимки: Getty Images


 


 










 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв

Първата половина на деня използвайте за почистване


Първата половина на деня използвайте за почистване и