Плажовете на остров Ваадху на Малдивите са обект на множество онлайн коментари и за това има основателна причина

Свързани новини

26.12.2022 08:12

42 места, които са като от приказките (Втора част)

Видян 13373 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ето още няколко приказни места, които да добавите в списъка си с приказки:


Халербос, Белгия




Близо до централната част на Белгия, Халербос, известен още като "Синята гора", е пролетно чудо; всяка година в средата на април, по време на сезона на сините камбанки, цялата горска земя се превръща в море от лилаво-сини цветове. До гората може да се стигне с велосипед или автобус от близкия град Хале.

Морето от звезди, Малдиви




Плажовете на остров Ваадху на Малдивите са обект на множество онлайн коментари и за това има основателна причина. Биолуминисцентният фитопланктон във водните рифове излъчва ослепително синьо сияние, което създава усещането, че звездите по някакъв начин са се озовали на земята за тази нощ - явление, което сполучливо е станало известно като "море от звезди".


Колмар, Франция



Със своите дървени къщи, цветни фасади и осеян с цветя канал очарователният град Колмар във френския регион Елзас изглежда като изваден от въображението на Уолт Дисни. Но той не е само красив за гледане, а има и много възможности да се насладите на него, независимо дали се разхождате по калдъръмените улици на града, или се возите с лодка по водата.


Полетата с лалета в Холандия, Нидерландия



Нищо не казва "пролет" така, както сезонът на лалетата в Холандия. Цветята цъфтят в целия регион, но ние ви предлагаме да се отправите към Хилегом в западната част на страната, който е по-спокойна алтернатива на популярните градини Keukenhof, за да се насладите на гледката на великолепните цветове.


Водопади Мултнома, Орегон



Двойната каскада с височина 186 метра, която тече през пищното дефиле на река Колумбия в Орегон, ни кара да се отправим на поход - буквално. Макар че гледката от зоната за наблюдение на парка е много впечатляваща, по-смелите туристи могат да се изкачат до моста Бенсън и да разгледат бушуващите води отвисоко.



Casa Batlló, Испания



Модернистичната естетика на Гауди е застъпена навсякъде в Барселона - вижте само емблематични структури като Ла Саграда Фамилия и парк Гюел. Но ние сме особени почитатели на Casa Batlló с нейните анималистични детайли, шарки в стила на Моне и, подобно на много други сгради в този списък, с нулеви прави линии. (Според Гауди такива не съществуват в природата. )


Тъмният плет, Северна Ирландия



Дори приказките са мрачни и изпълнени с ужаси, а този осеян с дървета път в Северна Ирландия - който се появи в първия сезон на "Игра на тронове" - изглежда като изваден от най-страшните страници на книга с приказки. Местната легенда разказва, че Сивата дама (призрак, а не вестник "Ню Йорк Таймс") навестява пътя по здрач.


Виадукт Гленфиннан, Шотландия



Първоначално построен през 90-те години на XIX век, този  30.48-метров бетонен мост преминава през някои от най-живописните части на Шотландските планини. Но може би ви е по-познат от сребърния екран: той е помогнал за транспортирането на експреса "Хогуортс" в няколко части на филмовата поредица за Хари Потър.


Замъкът Нойшванщайн, Германия



Внушителният замък Нойшванщайн, за който се говори, че е вдъхновил замъка на Спящата красавица в Дисниленд, може би е един от най-разпознаваемите замъци на планетата. Издигащият се в романски стил възрожденски дворец е завършен през 1886 г. и днес привлича около 1,4 милиона посетители годишно.
Кападокия


Кападокия, Турция



Обектът на световното културно наследство на ЮНЕСКО Кападокия, регион в Турция, където цели градове са издълбани в скалите, сам по себе си е доста вдъхновяващ; просто погледнете неговите "приказни комини" - високи, странни скални образувания, които са разположени в пейзажа. Но когато в небето се появят балони с горещ въздух - популярна атракция в района, нивото на красотата се повишава заедно с тях.


Приказните басейни, остров Скай



Със своите безкрайни, вълнообразни хълмове и хипнотизиращи приказни езерца, които се пълнят с кристална изворна вода, подхранвана от водопади от планинската верига Куилин, шотландският остров Скай е като от мечтите - независимо дали вече сте гледали "Outlander".



 Ракоцбрюке, Германия



Скрит в парка с рододендрони в Кромлау, мостът Rakotzbrücke от 19-ти век създава идеален каменен кръг, когато се отразява във водата под него. Мястото в Саксония често е наричано "Дяволският мост", тъй като структурата изглежда толкова невъзможно съвършена, че трябва да е построена от дявола.


Мон Сен Мишел, Франция



Издигащ се от огромни пясъчни ивици и мощни приливи, скалистият остров Мон Сен Мишел край Нормандия на северозападния бряг на Франция има неземен вид. Перлата в короната на острова несъмнено е бенедиктинското абатство Мон Сен Мишел, построено през 708 г. от н. е. и послужило за вдъхновение на замъка във филма на Дисни "Заплетени".


Ротенбург об дер Таубер, Германия



Ротенбург об дер Таубер, известен със запазения си средновековен стар град, привлича милиони туристи всяка година с многоцветните си фасади, които могат да се снимат в Instagram. Ако имате възможност, планирайте посещението си през декември, когато градът се превръща в зимна страна на чудесата със заснежени покриви, светещи витрини и уютни таверни. Не забравяйте и за Райтерлесмаркт - един от най-добрите коледни пазари в цялата страна.


Чианг Май, Тайланд



Веднъж годишно, при пълнолуние на дванадесетия месец от тайландския лунен календар, небето над Чианг Май се изпълва с хиляди светещи оранжеви хартиени фенери за фестивала Yi Peng. Моментът на пускане на фенера е начин да се освободим от всичко негативно от изминалата година и да поканим положителното занапред. (Ако искате да се възползвате от момента и да изпеете "I See the Light" от "Заплетени", напълно ви разбираме. )


Салар де Уюни, Боливия



Салар де Уюни в Югозападна Боливия е най-голямата солена равнина в света и е толкова сюрреалистична, колкото и пейзажите. Когато е суха, равнината представлява лист от ослепително бели солни плочки, а през влажния сезон плиткото езеро отразява небето, създавайки мечтаната илюзия за безкрайност.


Природен парк Пуец-Гейслер



Италианският природен парк Пуец-Гейслер е разположен сред забележителните Доломити - назъбена планинска верига, която се простира в част от североизточна Италия. Обърнете внимание на църквата "Свети Йохан" - очарователно място, което се намира сред планините и което не можете да забележите.


Шефчоуен, Мароко



Макар че не е много лесно да се стигне до този град-крепост от 15-и век в планината Риф, на около два часа южно от Танжер, той продължава да бъде популярна атракция за туристите. Сградите в древната медина са боядисани в мечтаното небесно синьо - дори някои от стъпалата на криволичещия стар град са толкова сини, колкото и стените около тях.
Селяландсфос


Селяландсфос, Исландия



Селяландсфос може и да е доста далеч от исландската столица Рейкявик - около час и 45 минути, но си заслужава пътуването, за да видите този впечатляващ водопад на южния бряг, чиито води се спускат от 61 -метров водопад.


Ширакава-го и Гокаяма, Япония



Почти никъде снежната страна на Япония не е представена така красиво, както в сламените къщички в Ширакава-го и Гокаяма. Тези защитени от ЮНЕСКО села, разположени на площ от 170 хектара в Централна Япония, са сгушени в планините като истински снежни кълба.


Катедралата "Свети Василий", Русия



Катедралата "Свети Василий" е ярка, почти психеделична гледка в центъра на Червения площад в Москва, благодарение на своите цветни куполи и вихрови шарки. Дори и днес бонбоненото творение, поръчано от Иван Грозни в средата на XV в. , продължава да се извисява като мечта в центъра на модерния град.


Та Пром, Камбоджа



Храмът Та Пром, част от прочутия комплекс Ангкор Ват, изглежда сякаш е почти погълнат от камбоджанската джунгла, а през пукнатините на разхлабените му камъни се провират масивни, изкривени дървета. Но странната структура (която имаше роля във филма "Лара Крофт: Tomb Raider") продължава да бъде популярна атракция за туристите и смелите фотографи.


Къщи за трева, Фарьорски острови



Къщите с тюркоазени покриви са нещо като символ на Фарьорските острови и се срещат навсякъде - от отделни крайбрежни села до столицата Торшавн. Но те са нещо повече от храна за Instagram: фарьорците използват архитектурния стил, за да защитят жилищата си от дъждовния климат. (Да се справиш с до 300 дъждовни дни годишно не е лесна задача. )


Замъкът Шенонсó, Франция



Цялата долина на Лоара е съкровищница от красиви замъци, но замъкът Шенонсо лесно се издига на върха - както по отношение на красотата, така и по отношение на популярността. Строежът на сегашния замък, който се намира на мястото на стара мелница, започва през 1514 г. , а мостът и галерията, които са запазена марка, са добавени около 60 години по-късно. Днес съоръжението, простиращо се над реката, и заобикалящите го градини са една от най-посещаваните атракции в цялата страна.


Водопади Анхел, Венецуела



Венецуела прелива от природни чудеса, сред които е най-високият водопад в света - 3212-метровите каскади на водопада Анхел, разположен в защитения от ЮНЕСКО национален парк Канайма. Канайма е най-популярната атракция в страната и това не е изненадващо - все пак водопадът се простира 19 пъти по-високо от Ниагарския водопад. Бонус: аниматорите на Pixar са използвали мястото като вдъхновение за водопада Парадайс в "Нагоре" - така че знаете, че трябва да го посетите.


Снимки: Getty


Източник:cntraveler.com









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

риби

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред буря от емоции

Днес е възможно да се почувствате малко изгубени сред