Скрити в облаците замъци с кулички. Романтични пътеки, покрити с буйна растителност. Гори, покрити с килими от диви цветя

Свързани новини

24.12.2022 17:16

42 места, които са като от приказките

Видян 2813 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Скрити в облаците замъци с кулички. Романтични пътеки, покрити с буйна растителност. Гори, покрити с килими от диви цветя. Тези неземни места може да изглеждат като от приказките на Грим, но те съществуват в реалния свят - и са също толкова невероятни, колкото и всяко място от приказките. (В някои случаи те дори са вдъхновили самите измислени филмови места. ) От фантастично убежище с тревни покриви в Австрия до ослепително синьо градче в Мароко - ето няколко приказни места, които да добавите в списъка си с приказки.



Замъкът Хоенцолерн, Германия

    Разположен на 234-метрова скала в подножието на Швабските Алпи, този живописен замък е не само приятен за гледане: с многобройните си кули и укрепления той се смята за реликва на военната архитектура от XIX век. Може би е най-впечатляващ в облачни дни, когато се показва над мъглата - буквално замък върху облак.


 Изображението може да съдържа Растение на открито Беседка Градина Цвете и цвят

Градините Фуджи в Кавачи, Япония

Япония може да е най-известна с черешовите си цветове, но всяка пролет градините с глицинии в страната заплашват да откраднат шоуто. Пример за това е тунелът с глициния в градините Кавачи Фуджи в Китакюшу (на около шест часа извън Токио), чиито мечтани цветове варират от тъмнолилаво до бяло.


Лапландия, Финландия



Ако фантазиите ви за пътуване не са пълни без снежна обстановка, не забравяйте да добавите Финландска Лапландия в списъка със задължителни посещения. Макар че този северен регион на Финландия е прекрасен през топлите месеци, опитайте се да планирате посещението си между ноември и март, когато дърветата са покрити с дебел слой сняг, хъскитата нямат търпение да ви издърпат на шейна, а Северното сияние е най-вероятно да се появи.
Bubble Palace Кан


Дворецът на мехурчетата



Има нещо в розовите места, което просто ни гъделичка, нали знаете, в розово - и известният в интернет Дворец на балончетата край Кан не прави изключение. Комплексът е дело на френския моден дизайнер Пиер Карден и е изграден от свързани помежду си куполи в цвят на дъвка - и няма нито една права линия. Дворецът може да бъде ваш, ако сте готови да платите - преди няколко години той беше пуснат на пазара за 350 милиона евро.


Лонглийт Хаус, Англия



Longleat House се намира в английското графство Уилтшър и е страхотен пример за елизабетинска архитектура с величествени стълбища и зали, украсени с гоблени. Но най-фантастичната атракция трябва да бъде лабиринтът от жив плет в имението, където почти можете да очаквате да се срещнете със самата Кралица на сърцата.


Дворецът на Пена, Португалия



Вдъхновен от немската романтична архитектура, португалският дворец Пена, разположен на върха на хълм в Синтра, напомня за замък на Дисни със своите розови и жълти кули, орнаментирани контрафорси и детайлни гаргойли. Интериорът е също толкова впечатляващ - не пропускайте сложно издълбаните тавани и стени в апартаментите на кралица Амелия, както и забележителната, изцяло бяла приемна.


Езерото Кушаро, Япония



Пътешествениците могат да открият това красиво езеро в калдерата в националния парк Акан Машу в Япония, в източната част на Хокайдо. През зимата той става още по-живописен, когато стотици лебеди-кукукумявки прелитат на юг от Русия, за да се насладят на топлите изворни води по краищата му през сезона.


Angel Oak, Южна Каролина



Това, което изглежда като декор от "Лабиринтът на Фавна", всъщност е масивен и древен южен жив дъб - висок около шест етажа, на възраст между 300 и 400 години, на 25 минути път с кола от центъра на Чарлстън, на остров Джонс. Влизането в заобикалящата гора е безплатно. Достатъчно е да паркирате на съседния паркинг, да излезете от колата си и ще чуете само щурци, птичи песни и шумолене на дърветата от вятъра.


Халщат, Австрия



В Халщат има нещо специално - това става ясно, когато пристигнете с ферибот на едноименното стъклено езеро, а от околните планини Дахщайн се спуска мъгла. В града, включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО, се намират църкви от 12-и век, оживен пазарен площад и множество уютни ресторанти на свещи.


Алея на баобабите, Мадагаскар



Мадагаскар, отделен от континентална Африка с 250 мили вода, е най-голямото приключение, което все още не сте преживели. Островната държава е дом на редица същества, включително гигантски молци и лемури с очи на буболечки, и на забележителности като сюрреалистичната Алея на баобабите, където вековните дървета достигат височина от близо 30.5 метра.


Градският дворец в Джайпур, Индия



Обичаме добрите арки от камък и тюрбе, но цветният Градски дворец в Джайпур не отстъпва по нищо на своите сиви събратя. Със своята розово-розова фасада и симетрично извити дворове кралският комплекс е като от фантастичните мечти на Уес Андерсън.


Каза до Пенедо, Португалия



Може да прилича на нещо от "Семейство Флинтстоун", но Casa do Penedo (или "Каменната къща") в Северна Португалия всъщност е истинско място. Приличащата на праисторическа постройка е построена през 70-те години на миналия век като вила, като за стените, покрива и пода са използвани масивни камъни; сега тя служи като малък музей и огромна туристическа атракция.


Решензее, Италия



През 1940 г. италианската електрическа компания Montecatini построява язовир, за да обедини две езера в италианската провинция Южен Тирол - Решензее и Митерзее. В района някога са се намирали няколко села, но по време на строителството на язовира градовете са били наводнени (умишлено) и сега единственият видим спомен за удавените градове е кулата на църква от 14-и век, която стърчи изпод кристалната вода.


Rogner Bad Blumau, Австрия



Намиращ се в южната провинция Щирия, Rogner Bad Blumau е курортен спа център, проектиран от австрийския архитект Фриденсрайх Хундертвасер, но вероятно е по-известен с изобретателния си дизайн, отколкото със сауните си. Наклонените покриви с трева, цветните фасади, наподобяващи пачуърк, заострените куполи и сложните керемиди са в списъка с най-привлекателните характеристики на курорта.


Тунелът на любовта, Украйна



Този двукилометров участък от железопътната линия край Клеван, Украйна, е колкото мечтан, толкова и ефективен. Когато по релсите не се движи влак, превозващ дървен материал до съседна фабрика, проходът, покрит отгоре до долу с буйна растителност, е популярно място за романтични разходки (откъдето идва и неговото име).


Изкривената къща, Полша



На пръв поглед Кшиви Домек изглежда като пример за това как не трябва да се използва филтърът за втечняване във Photoshop. Но известната сграда в Сопот, чието име уместно се превежда като "Изкривената къща", е умишлено проектирана така, че да изглежда изкривена и причудлива; съобщава се, че дизайнерската група Szotynscy & Zaleski е използвала илюстрации от полски приказки като вдъхновение за сградата, която е открита през 2004 г.


Църквата Боргунд, Норвегия



Построена около 1180 г. , църквата Borgund Stave Church е един от най-добрите примери за църква от дървени плочи в Норвегия - дървена конструкция, която се отличава с ъгловите си стълбове и дървени рамки. Въпреки че вече не се използва за религиозни цели, забележителността сега служи като център за посетители и - забавен факт - като вдъхновение за творбите във филма на Дисни "Замръзнали".


Очаквайте в понеделник 26.12 още приказни места....


Снимки: Getty


















Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете

Чак след обяд ще можете да си отдъхнете, че сте успели