Въпреки че парфюмите са най-субективната област, някои аромати са безспорно привлекателни

Свързани новини

07.01.2023 07:01

10 парфюма, които са афродизиаци

Видян 7809 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въпреки че парфюмите са най-субективната област, някои аромати са безспорно привлекателни. Въз основа на научни данни (aanos. org, psychologytoday. com, sirc. org и journals. lww. com), съчетани с потребителските оценки на уебсайта Fragrantica, експертите на OnBuy по дамски парфюми съставиха класация на най-афродизиачните обонятелни нотки. В този окончателен списък има много изненади.

Тиква

Начело на списъка е  тиква с нейните захарни акценти, които напомнят за уюта на сладкишите. Това е любимата обонятелна нотка на мъжете. В комбинация с лавандула тя дори може да увеличи притока на кръв с 40%. В Fabulous Me от Paco Rabanne тиквата се смесва със сандалово дърво и ванилия (други две основни съставки в класацията), за да разкрие изненадващо чувствени аспекти.


 Канела


Загадъчна и пикантна, канелата е характерна черта на мускусните аромати. Добър пример: Opium на Ив Сен Лоран. Колкото противоречива, толкова и успешна, канелата се съчетава с роза, жасмин и ванилия, за да създаде този омагьосващ аромат.


Champaca


Сладките нотки на шампаня, цвете, родствено на магнолията, придават на парфюмите лукс и екзотика. В J'adore by Dior шампака сияе, заливайки със светлина богат букет от цветя (иланг-иланг, жасмин и роза).


Ванилия


Макар ванилията да напомня за сладостта на детството и сладките десерти, тази афродизиакална обонятелна нотка е и една от най-плътните съставки в парфюмерията. Използван обилно в Shalimar, кремообразната му сладост определено го превръща в един от най-чувствените парфюми в света.


Лавандула


Синоним на свежест, лавандулата незабавно предизвиква представа за чистота, естествен шик и чистота. Всички тези характеристики се откриват в Lavender Extreme на Tom Ford - ледена, почти дезинфекцирана интерпретация на лавандулата.


Бергамот


Бергамотът напомня за топлите лъчи по кожата, за облените от слънцето плодове, които хрупаме лениво на плажа, за безделието на ваканцията: накратко, това е енергията на лятото в бутилка. Bergamotto di Calabria на Acqua Di Parma събира всички тези емоции в една бутилка.


Тубероза


Това е най-плътното цвете в парфюмерията, което напомня за усещането за топла кожа с млечните си нюанси. Туберозата, на седмо място в класацията, е направо зверска и се асоциира с чист воал от бял мускус в Carnal Flower на Frederic Malle.


Сандалово дърво


Сандаловото дърво е мистичната обонятелна нотка, която няма аналог. Завладяващ и изключително елегантен, той е в основата на бестселъра Le Labo: Santal 33 - изключително елегантна смес, напомняща за топлия дъх на пустинята, възприета от всички жени в Ню Йорк още с пускането ѝ на пазара.


 Жасмин


Понякога сладък, понякога влажен или с акценти на чай, жасминът е емблематична съставка в парфюмерията. В Jasmin Fauve на Ex Nihilo тя се разчупва, подкрепена от много опияняващ портокалов цвят. Безспорно това е един от най-афродизиачните парфюми в класацията.


Роза


На десета позиция е розата - символ на мекота и женственост, за която има множество тълкувания. Един от най-модерните варианти, Rose des Vents на Louis Vuitton, подчертава текстурните и чувствени аспекти на кралицата на цветята чрез букет от роза, майска роза и турска роза.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 07.01.2023 11:45

    За някои е афродизиак, за други повод за 00. Всичко е субективно и индивидуално!!!

  • 001 Еркюл Поаро Карабюиков 07.01.2023 11:32

    Чак сега, след двадесетина години тюхкане и почуда, след като разбрахме, че тиквата се оказва първия и най-неустоимия афридизиак, разбираме защо сме зациклили като държава в тази твърде мистериозната, нерадостна и загадъчна "политическа" ситуация. Тайната на тази двудекадна енигма вече е напълно разбулена и разкрита! Оказва се, че цялата загадка умело се е крила в неустоимия афродизиачен аромат на ТИКВАТА! Що му се вика : Кон-грачи-лйей-шян!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите.