Свързани новини

24.03.2021 09:33

ЕС спира бг розата в парфюмите, слагат урина и метанол, 50% от нет-магазините пласират ментета: Какво да правим с времето в карантина

Видян 11744 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейският съюз постепенно спира с нарочен регламент българската роза и другите основни съставки на хубавите парфюми като иланг-иланга на Шанел №5 и жасмина, защото натуралните екстракти са и силни алергени. Виждали сме в менютата на ресторантите изброяването на тези вещества, които могат да предизвикат реакция, съдържащи се в различни хранителни продукти. Същата схема влиза и при ароматите до спирането на естествените съставки. Освен икономически удар за България, това е и важен повод да ви дадем лайфхакове как да подберете парфюм.
Първият и основен въпрос е съществуват ли изобщо ментета, когато вече и най-изисканите и най-скъпите ухания се произвеждат с изкуствени ароматизатори, които са и много по-евтини? Защо тогава не се намаляват, а се вдигат цените на продуктите на големите марки, щом себестойността се понижава?
Няма логичен отговор. На практика няма разлика в производството на оригиналните парфюми и репликите. Разбира се, в много евтините ментета се слагат всякакви неща, включително урина! Но и нещо, което вече е опасно - токсичния метанол. Той обаче придава по-дълготраен аромат. Именно по тази причина, както сигурно сте забелязали, ментетата са много по-устойчиви като ухание от оригиналите в парфюмерията.
По отношение на цените, производителите дават следното разпределение на


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 24.03.2021 15:18

    Ами то е ясно-всичко автентично българско постепенно изчезва...Киселото мляко-менте,вино-менте,хляб-менте,зеленчуци и плодове-менте.Какво ли ще ни направят ,ако продължим да си отглеждаме розата и да си правим наши,итински парфюми?Розовото масло-алерген,безбройните химикали-не са!Не искам да го приемаме!

  • 001 Кака Милкя,млаТши акАдеик по дентална генекологика, кв. Горублянйье 24.03.2021 10:27

    Трябваше отдавна да го направят ! Отдавна го чакахме. Урината е в пъти по-благовонна от аромата на рози,особенно лисичата или на коьотите.А в най-голямите фирми за парфюмерия е редно да започната да ползват, освен урина и метанаол и фикал метърс.Те пък са най-благовоните състаФки за пара-Фюмите !

RSS

Най-нови

Данте Алегиери - Ад

Ново издание на Ад в превод на Кирил Кадийски

След поредицата български преводи на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Важно е да останете отворени за нови идеи

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и