Свързани новини

14.04.2018 11:24

Каракачанов: Това не е дългосрочна военна кампания

Видян 2644 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 „Индикациите от Сирия до момента са, че това е еднократна военна акция, целяща да респектира правителството в Дамаск, а не дългосрочна военна кампания, след която да следва и сухопътна операция, подчерта военният министър. "Разрастване на войната в Сирия би било фатална грешка“, заяви пред БНР Красимир Каракачанов. Той определи правителствената декларация за военните удари в Сирия като „умерена“.


Каракачанов увери, че българските служби бяха информирани предварително за предстоящите удари. „От нашите партньори се знаеше горе-долу таймингът в следващите 72 часа. Така че конкретно за приблизителното време е информация, която получихме от нашите служби“, заяви той.


"Ако човек познава историята, а и конкретно историята на Близкия изток, ще види, че там винаги са надделявали егоистичните икономически интереси на една или друга велика сила, в конкретния случай наблюдаваме същото. В Сирия нещата се "затегнаха" допълнително, защото се образуваха две противопоставящи се системи - от едната страна западните сили, които критикуват режима на Башар Асад, от другата страна - Русия и Иран, които го защитават, а от трета страна - Турция, която решава свои регионални въпроси, използвайки ситуацията, за да решава националните си въпроси, да кажем, с кюрдското население. Така че нещата са много сложни, те няма как да бъдат решени на парче, от който и да е от трите играча самостоятелно, тоест за три фактора говоря, за Сирия конкретно - те са същите и в Близкия изток."


Преди предстоящия Консултативен съвет по национална сигурност идната седмица Каракачанов засегна темата за проектите за превъоръжаването и модернизацията на българската армия. Той обясни, че ресурсът на военната техника, с която разполагаме, започва да изтича и е редно таз и техника да се подновява периодично. „Това трябваше да започне да се случва още преди десет години“, подчерта Каракачанов.


Според министъра  политиците демонстрират липса на решителност относно завръщането на наборната военна служба, но проблемът с недокомплекта е характерен за всички армии в Европа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак