Свързани новини

09.11.2016 18:01

Борисов: Допуснах грешка за президентските избори

Видян 1460 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Грешката за този резултат е изцяло моя, призна премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов след загубата на Цецка Цачева на първия тур на президентските избори.


В предаването „Лице в лице“ по bTV министър-председателят каза, че "за първи път не се е подвел по популизма" и не е избрал най-харизматичния кандидат. Той изреди Йорданка Фандъкова, Томислав Дончев и Димитър Николов, които са много харесвани. Решил обаче, че е по-добре всеки да си стои на поста, за който е избран, а за държавен глава трябва да се кандидатира най-подготвеният. Борисов и сега настоя, че Цачева е такава.


Като грешка той отчете и това, че референдумът се проведе заедно с изборите, въпреки че го предупреждавали, че не е добра идея.


„Аз обаче не исках да харча пари за два избора", обясни решението си той.


Премиерът потвърди, че ако загубят и втория тур, ще подаде оставка. И добави, че снощи до късно се карал на доста от кметовете и дейците от ГЕРБ, които се опитвали по места да плашат избирателите какво ще се случи, ако ГЕРБ не спечели изборите.


По повод резултатите от референдума Борисов заяви, че ГЕРБ твърдо ще подкрепя в парламента резултатите от него да бъдат приети, защото винаги се е съобразявал с мнението на хората. И макар да смята, че това няма да е добре за държавата, щом 3,5 млн. души го искат, ще се съобрази, защото "не е по-умен от тях".


Той обаче предупреди, че с мажоритарния избор и намаляването на субсидията на партиите на 1 лев, в партиите директно ще влязат олигарси с куфарчета, а в парламента ще могат да влязат и хора като скандалния кмет на село Галиче Ценко Чоков.


"Така че очаквам Слави Трифонов да си направи партия, да влезе във властта и да види какво е да носиш отговорност", каза още Борисов и подчерта, че властта не носи нищо хубаво, а колите на шоумена били в пъти по-хубави от тези на НСО, чиито двигатели били за ремонт.


По повод твърденията на "Шоуто на Слави", който организира референдума, че ЦИК опитва да направи манипулация с резултатите, той коментира:


„Би било груба грешка сега ЦИК за 13 000 или 15 000 гласа да броят бюлетини и да се захващат за буквата".


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

скорпион