Свързани новини

07.04.2014 17:05

Била пак надцаква с цени

Видян 1801 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

За поредна измама в един от магазините на веригата Била сигнализира наш читателка. В супермаркета на столичната улица Пиротска дамата поискала да закупи пуешки котлет, обявен на цената от 4,79 лв.за килограм. На касата обаче станало ясно, че сумата, която трябва да бъде платена е далеч по-висока- 5,99 лв. за кг. След като изразила недоволството си от очевидната нередност, касиерката смутено й върнала парите с оправданието, за което 19 минути писахме само преди седмица, а именно, че продуктите в магазина се обявяват на доставната цена и чак на касата разбираш, че сумата е по-висока.


Припомняме, че за същата нагла измама сигнализира друг наш читател. Този път ставаше въпрос за Билата в кв. Хаджи Димитър, на бул. Владимир Вазов,. Тогава клиентката си избрала свински врат с кост, обявен за 5,49 лв. за килограм. С мисълта, че продуктът е на промоция, дамата го пуснала в кошницата и се отправила към касата. Там обаче била попарена от неприятна изненада: месото било таксувано за 6,99 лв. за кг.


Тази безпардонност вбесила клиентката и тя обещала да се обърне към Комисията за защита на потребителите - да проверят колко „нормални“ са подобни измами. Тогава най-неочаквано от магазина предложи ли да й дадат месото на доставната цена. „Това е поредното беззаконие, което бе разкрито в рамките на няколко минути“ , обяснява клиентката. "Значи те обявяват стоката на доставна цена, а после я таксуват на друга. Ако някой се усети и направи скандал, може евентуално да му вземат по-малко пари, за да си мълчи. А тези, които не забележат разликата навреме, ги цакат. Излиза, че една и съща стока има различни цени в зависимост от клиентите – който смята бързо, получава това, което е обявено, който не – си плаща прескъпо.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни