Свързани новини

16.12.2013 14:34

Телешко месо с червеи в Кауфланд

Видян 3116 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Веригата Кауфланд, която неведнъж сме хващали в издънки в софийските ? магазини, направи ултра гаф в Бургас. Пробута на гражданка месо с червеи и то не какво да е, а най-скъпото – телешко.


Клиентката на хипермаркета в морския град написа в интернет: "Не знам дали за добра или за зла участ се случи точно на мен. В сряда, 11 декември, купихме от Кауфланд в Бургас около 300 гр. телешки шол, който обикновено после разделяме на порцийки и го замразяваме за децата. Вкъщи го прибрах в хладилника така, както си беше в пликчето, и на следващия ден вечерта съпругът ми го извади, за да отреже две резенчета за вечерята на малките и да замразим останалото. И от пликчето, заедно с месото изпадна едно тънко, червено, кръгло и съвсем живо червейче, дълго около 3 см! Дори на снимките е в различна поза, защото с въртеливи движения и явно постоплено, бързо се придвижаше към месото, докато се опитвах да го снимам.


Естествено, месото не го изядохме (май дори не ми се яде месо за известно време), и на следващия ден подадох сигнал на телефона на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Пределно ясно ми е също така, какво понякога се крие в храните, които ядем и купуваме, дори когато четем етикетите или се доверяваме на известни марки и производители. Дори съм писала по въпроса в статията за българските бебешки пюрета.


Но все пак се питам, редно ли е в телешки шол, купен от витрината за прясно месо на Кауфланд на цена 15, 99 лв. за кг, да има точно 3 (да, три!) вида антиоксиданти – аскорбинова киселина, натриев аскорбат и натриев цитрат?! (забелязах го чак на етикета на пликчето). И като “бонус” – голям жив паразит! Какъв контрол всъщност минават храните, които после купуваме? Какво месо ядем? И на кого вече може да имаме доверие, след като една толкова голяма и известна верига ни продава подобна стока?


Колко пъти ви се е случвало да закупите отнякъде храни с качество, което не отговаря на цената и описанието? Или просто с недопустимо качество? Или направо “менте”, пита бургазлийката.


Неочаквано и за самата мен, постът Какво има в месото на “Кауфланд? събра за по-малко от 2 дни близо 45 000 прочита, над 100 коментара, над 4000 споделяния във Фейсбук и поне десетина из разни информационни агенции и сайтове.


При подобен интерес, съвсем очаквано получих много обвинения, че случаят е скалъпен, че снимката е монтаж, че съм платена от конкуренцията за антиреклама, че си генерирам трафик за блога, че съм лъжкиня и други още по-лиценеприятни епитети. На всички бих отговорила само, че написаното в блога през годините от съществуването му, говори достатъчно ясно и за него, и за мен като личност.


Обадих се отново на телефона на БАБХ, от където ме уведомиха, че имат срок от една седмица, за да проверят сигнала, а резултатите от проверката мога да получа само на място при тях. Червейчето също трябва сама да занеса в лаборатория и евентуално да платя разходите по изследването. Въобще процедурата е в максимално “улеснение” на потребителя… нейсе!


Между другото се изразиха различни мнения какво точно е то, май се доближава най-много до червен калифорнийски червей. Какъвто и да е, остава въпросът какво търсеше в месото ни. В коментарите под поста получих съобщение и от “Кауфланд” България: „Видяхме Вашата публикация случайно и бихме искали да се извиним за неприятната ситуация”. Отговорих: „Най-доброто лично извинение за мен и за потребителите на Вашите хипермаркети, ще бъде да следите по-строго за качеството на продуктите, които предлагате. Да подбирате щателно доставчиците си, да се държите честно и коректно с клиентите си и да въведете в магазините си политики, които им гарантират закупуването на истински пресни, проверени и качествени стоки. Както приляга на една германска верига, макар и на българска почва”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката