Свързани новини

06.11.2008 12:41

Двама се натискат за „Кремиковци“

Видян 2131 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Двама инвеститори са проявили интерес към „Кремиковци“, каза пред журналисти вчера министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров. Те са изразили своето „категорично искане“ в писма до икономическото ведомство. Заявките са отправени от „Смарт груп” и от български инвеститор, който обаче министърът не пожела да оповести.  


Министърът каза, че разговорите продължават интензивно. Във вторник се е състояла среща с представителите на „Смарт груп”.


Димитров заяви, че „това, което е поето като ангажимент към работещите в комбината, ще бъде изпълнено”. Той подчерта, че краят на седмицата за изпълнението на тези ангажименти все още не е дошъл.


От своя страна синдикатите продължават да настояват за заем в размер на 53 млн. лв. за обезпечаване на производството на комбината и предотвратяване на спирането на коксохимическия завод. Според тях, за да се изплатят заплатите от собственика Прамод Митал на работниците, са необходими 24 млн. лв.


Шефът на синдиката на металиците към КНСБ Васил Яначков каза вчера на пресконференция , че „обективно дългът на „Кремиковци”, който си е плод на дейността на дружеството, в случай не е повече от 300 млн. лв.“  Според него в момента се помпа напрежение срещу „Кремиковци” на база 2,374 млрд. лв. дълг, докладван и на общото събрание на кредиторите в комбината.


„Да се говори, че всяка година се увеличава дългът с половин милиард, е гнусна лъжа”, категоричен е синдикалният лидер.


На първо място 450 млн. лв. не може да се смята за дълг още. Планът за жизнеспособност не е обявен от ЕК, нито от правителството, за провален. Мониторинговият доклад за тази година ще бъде разгледан през пролетта. Едва тогава може да се каже, дали тази финансова помощ при приватизацията на „Кремиковци”, начислена със съответните лихви, и достигаща над 700 млн. лв., е изискуема”, обясни Яначков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате